LOADING

Type to search

Pelerinaje

Pelerinaj in Tara Sfanta (16-21 mai 2013)

Share

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, prin Centrul de pelerinaje „Renașterea”, organizează în perioada 16 – 21 MAI 2013, un Pelerinaj în Israel. Pelerinajele își propun să refacă geografia locului în care a predicat și învățat Mântuitorul Hristos, ca un drum inițiatic pentru fiecare creștin, care se angajează în descoperirea rădăcinilor profunde ale credinței.

Prețul întregului pachet se ridică la valoarea de 665 Euro.

Preţul include:

Bilete de avion Bucureşti – Tel-Aviv şi Tel-Aviv – Bucureşti;
Taxe de aeroport;
Asistenţă în aeroport la sosire şi plecare;
Primire şi transfer de la şi la aeroport la sosire şi plecare în Israel;
5 nopţi cazare la hotel de 4* în Tiberias (2 nopţi), Betlehem (3 nopţi) – categoria hotelurilor este cea oficiala pentru Israel şi Palestina
6 zile demi-pensiune (mic dejun şi cină);
Taxa de intrare la obiectivele religioase şi turistice din program (Capernaum, Ierihon, Betlehem, Gradina Ghetzimani şi taxi pentru Muntele Tabor și la Sfântul Sava);
Autocar 3* pentru transport în Israel pe toată durata programului;
Ghid evreu de naţionalitate română în Israel;
Preot însoţitor pentru grup;

Preţul nu include:

Tips-uri (30 €) – (se achită în Israel);
Asigurarea medicală de sănătate.
Transportul Cluj – București – Aeroport Henri Coandă.

Acte necesare:

Paşaport valabil încă 6 luni de la data plecării din țară.

Calendarul Pelerinajului:
Ziua I
Sosirea în Bucureşti la ora 8.00 (obligatoriu), decolare la ora 10.45 şi sosire pe Aeroportul Ben Gurion, lângă Tel Aviv la ora 13.20. Deplasare pe coasta Mediteranei la Haifa, splendid oraş-port la Mediterană, al treilea oraş ca mărime din Israel, aflat într-un mare golf la poalele Muntelui Carmel. Vizitarea Mănăstirii Stela Maris (Steaua Mării), cu altarul deasupra peşterei Sfântului Prooroc Ilie Tezviteanul şi apoi vom privi Templul Cultului Bahai, cu grădinile pe terase suspendate – sit Patrimoniu UNESCO, superioare grădinilor de la Versailles. Deplasare la Cana – vizitarea bisericii unde a avut loc prima minune din Galileia: transformarea apei în vin. Cazare şi cină la 4* în Tiberias.

Ziua II
Mic dejun.Nazaret, vizitarea Bisericii catolice Buna Vestire, cea mai mare construcţie de cult din Orientul apropiat şi a bisericii ortodoxe Sf. Gavril cu izvorul Mariei. Continuăm cu Muntele Tabor. Vizitarea bisericii ortodoxe ridicată pe locul unde s-a petrecut Schimbarea la faţă. Deplasare la Muntele Fericirilor, vizitarea bisericii. Tabgha unde Iisus a săvârşit minunea înmulţirea pâinilor şi a peştilor. Capernaum, oraş denumit şi „Cetatea Domnului”, (vizitarea vestitului loc unde Iisus a predicat, casa Sf.Petru). Opţional şi în funcţie de timp – plimbare cu o copie a „bărcii lui Iisus”, pe apele Mării Galileii şi vizită la Caprice-fabrica de aur şi diamante. Cină şi cazare în Tiberias la Hotel de 4*

Ziua III
Mic dejun. Deplasare la Bethleem.Vizitarea bisericii orodoxe şi a criptei unde s-a născut Domnul, apoi a Bisericii romano catolice Sf.Ecaterina şi Grota Laptelui. Continuarea drumului în deşert cu minibuze arabe până la Mănăstirea Sf.Sava şi Mănăstirea Sf.Teodosie, Zidul Plângerii.Vizită la Biserica românească din Ierusalim. Cină şi cazare la Bethlehem la Hotel de 4*.

Ziua IV
Mic dejun. Începem pelerinajul urcând pe Muntele Măslinilor, pentru a vedea de sus panorama Ierusalimului şi a Sfintei Cetăţi. Vizitarea Mănăstirii ruse Eleon, a Bisericii Pater Noster (Tatăl nostru), a Bisericii Dominus Flevit (Domnul a plâns), Grădina Getsimani cu Biserica Naţiunilor, Biserica Mormântului Maicii Domnului şi Peştera Getsimani. Vom intra în Cetatea Sfântă prin Poarta Sf. Ştefan. Parcurgem pe jos Via Dolorosa cu cele 14 staţii în care s-a oprit Domnul până la Sfântul Mormânt. Urcare pe Golgota, închinare la Piatra Ungerii, vizitarea paracliselor sfinte. După amiaza, vizită pe Muntele Sionului, la Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul – Cina cea de taină, Mormântul marelui Rege David. Cină şi cazare la Betlehem la Hotel de 4*.

Ziua V
Mic dejun. Deplasare la Ierihon cu vizită la biserica ortodoxă unde vom vedea Dudul lui Zaheu, Biserica şi Căminul românesc de la Ierihon şi pustia Quarantaniei. Coborâm la Iordan, vizităm Mănăstirea Sf.Gherasim de la Iordan. Continuăm drumul la Hozeva şi vizităm Mănăstirea cu moaştele Sf.Ioan Iacob Românul de la Neamţ. Trecem pe lângă Qumran (vechiul centru al Esenienilor), cu o scurtă oprire la magazinul de produse cosmetice de la Marea Moartă. Programul zilei se încheie cu intrare gratuită la ştrandul Chibutzului Kalia şi baie în apa sărată a Mării Moarte. Opţional, la ora 24:00-deplasare la Sfântul Mormânt pentru a se participa la Sf. Liturghie de la miezul nopţii (autocar gratuit numai la dus) Cină şi cazare la Betlehem Hotel 4*.

Ziua VI
Mic dejun.Vizită la Ein Karem – patria Sf.Ioan Botezătorul-cel mai mare om născut de o femeie, vizitarea bisericii Sf.Ioan şi a Fântânii Fecioarei Maria. Deplasare la Lod-antica Lida, unde se află biserica şi mormântul Sf.Gheorghe. JAFFA, cu biserica Sf. Mihail şi biserica catolică Sf.Petru. La cerere – în funcţie de timp, baie în Marea Mediterană şi apoi deplasare spre aeroportul Ben Gurion la Tel Aviv (cu oprire la principalele obiective turistice). Decolare aeronavă ora 18.10 și aterizare la București ora 21.00.

Înscrieri, detalii și informații suplimentare puteți obține la sediul Centrului de Pelerinaje Renașterea, din Piața Avram Iancu nr. 2., la Dl. Cristian Moldovan. Tel: 0723-583822; 0264-431020; e-mail: pelerinaje@mitropolia-clujului.ro sau moldovandumitru@yahoo.com;

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *