LOADING

Type to search

Pelerinaje

Pelerinaje pentru credincioşii din Arhiepiscopia Clujului

Share

Înfiinţat la 1 aprilie 2011, Centrul de Pelerinaje „Renaşterea” al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, desfăşoară o activitate intensă, tot mai mulţi credincioşi din Cluj şi Bistriţa-Năsăud optând pentru a-şi petrece vacanţa în locuri de mare importanţă pentru istoria creştinismului.

Până în prezent au fost organizate trei pelerinaje: în Moldova, Grecia şi Italia. Noi circuite au fost pregătite pentru lunile de vară şi începutul toamnei. Un grup de 48 de oameni va pleca din 21 iulie într-un circuit turistic prin Europa, toate locurile fiind deja ocupate.

Programul pelerinajelor din acest sezon este detaliat de coordonatorul Centrului de Pelerinaje „Renaşterea”, Cristian Moldovan: „Următorul pelerinaj va fi în Grecia, un circuit în perioada 18-27 august, în cadrul căruia se vor vizita Tesalonicul, Atena, complexul monastic de la Meteora, Insulele Corfu, Eghina, Evia, Patras şi alte obiective ortodoxe. Apoi, organizăm un pelerinaj destinat tinerilor, la Centrul Mondial de la Taizé, din 18 august până pe 2 septembrie. În luna septembrie vor fi alte 5 destinaţii de interes major, în ţară credincioşii vor putea vizita mănăstirile din Bucovina şi Maramureş, iar dincolo de hotare pot opta pentru destinaţii precum Ucraina, Israel şi Sfântul Munte Athos”.

Centrul de Pelerinaje „Renaşterea” a fost înfiinţat de Înaltpreasfinţitul Andrei, Arhiepiscopul şi Mitropolitul Clujului şi îşi desfăşoară, în prezent, activitatea în colaborare cu Centrul de Pelerinaje al Arhiepiscopiei Alba Iuliei.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *