LOADING

Type to search

Pelerinaje

Procesiune cu moaştele Sfântului Nectarie de Eghina, în America

Share

Moaştele Sfântului Nectarie de Eghina vor fi duse pe data de 19 mai 2011, de o delegaţie a Patriarhiei Române, în procesiune la Catedrala Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena din Chicago-America.

Racla cu Sfintele Moaşte va poposi în mai multe parohii româneşti de peste ocean. Delegaţia este condusă de Preasfinţitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

„Este vorba de invitaţia pe care a făcut-o Înaltpreasfinţitul Părinte Nicolae, Arhiepiscopul celor două Americi ca moaştele Sfântului Ierarh să fie aşezate spre închinare pentru creştinii din America. Aş vrea să menţionez că racla cu sfintele moaşte care se află în Biserica Mănăstirii Radu Vodă rămâne în mănăstire, iar în procesiune va fi purtată o raclă nouă care a fost achiziţionată de către mănăstire şi în care sunt aşezate un fragment din moaştele Sfântului Nectarie, un fragment mai mare pe care l-am primit de la Mănăstirea Sfânta Treime din Eghina de la maica stareţă Teodosia”, a explicat Preasfinţitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *