LOADING

Type to search

Pelerinaje

Răzvan Bucuroiu şi Kretan Tour vă invită la Călătoriile aniversare «Lumea Credinţei»

Share

Din Valahia domnească spre Ardealul lui Arsenie Boca
şi înapoi sub cerurile Oltului

20-21 octombrie 2012

Cine nu a auzit de capul lui Mihai Viteazul? Dar de cumplitul blestem al patriarhului Nifon? Cine nu a văzut fresca părintelui Sofian Boghiu? Toate sunt la Mânăstirea Dealu, cea mai mare necropolă domnească a Ţării Româneşti.

Sâmbăta de Sus, raiul călugărilor, odihna mirenilor. Acolo s-a desăvârşit “Sfântul Ardealului”, acolo îi găseşti cel mai bine urma, îi simţi prezenţa! La o aruncătură de băţ, la Cârţişoara, te întâmpină părintele Dimitrie Papacioc, nepotul marelui duhovnic, el însuşi un luptător al Ortodoxiei. Îl vom cunoaşte slujind, ne va vorbi personal!

Oltenia este o perpetuă bucurie a ortodocşilor români. La Mânăstirea Turnu s-au nevoit sihaştri – din chiliile lor de piatră ne vom lua şi noi energia duhovnicească! Apoi vom poposi la Govora, unde vom deplânge soarta călugăriţei zidite de vii de Doamna Păuna, soţia Cantacuzinului care şi-a trădat ruda, pe Constantin Brâncoveanu…

 

Ziua I (295 km): Bucureşti – Târgovişte, popas la splendida, dar puţin cunoscuta Mânăstire Stelea (în „biserica împăcării”), apoi urcăm la Mânăstirea Dealu, unde ne aşteaptă o binemeritată gustare şi cafea. Continuăm pe drumul spre Sinaia, peste muntele Dichiu, la Mânăstirea Cota 1000, unde facem popas şi luăm masa de prânz: felurime de peşti, pregătiţi de părintele stareţ Melchisedec Dobre, om al Deltei. De aici, direct la Mânăstirea Sâmbăta de Sus! Vecernie, apoi cazare la hotel; somn adânc, de călător, căci a doua zi se anunţă destul de lungă…

Ziua a II-a (375 km): Sfânta Liturghie la Mânăstirea Cârţişoara, urmat de un cuvânt de învăţătură al părintelui Dimitrie Papacioc. Plecarea pe la 12.00, apoi masa de prânz în tihnă, la restaurant. Coborâm pe Valea Oltului, cu popas şi scurtă rugăciune la Mânăstirea Turnu; aici urcăm la chiliile sihaştrilor, care umpleau odinioară pădurile de sub masivul Coziei. Pe seară, ne oprim la Govora – o bijuterie a arhitecturii munteneşti, o oază de linişte, o vatră caldă de rugăciune – unde îl vom evoca pe Bartolomeu Anania, cu ale sale Ceruri ale Oltului. Iar acasă ajungem pe la nouă seara.

Preţul călătoriei: 290 lei

Important: călătoria se va face dacă se formează un grup de min. 30 persoane!

Înscrieri numai până pe 12 octombrie, la Kretan Tour: Str. Ştirbei‑Vodă nr. 84, Sect 1, Bucureşti. Tel./Fax: 021‑314.19.78; ­031‑401.14.24. Mobil: 0745.790530; 0724.305.254. E‑mail: office@kretan.ro. Web‑site: www. kretan.ro.
Dacă nu se formează grupul, banii se restituie imediat, în seara zilei de 12 octombrie!

 

De la moaştele micuţei Filofteia, la inima Reginei Maria, apoi la Ghighiu – cinstind-o pe Maica Domnului

10-11 noiembrie 2012

Câţi dintre noi nu am găsit înţelegere şi alinare la racla de la Curtea de Argeş? Câţi dintre noi nu am simţit o nemăsurată milă faţă de Filofteia, o fetiţă omorâtă de propriul tată? Dar de câţi dintre noi nu s-a milostivit sfânta – tot ea, dăruitoarea! – ajutându-ne cu harul ei?

Una dintre cele mai vechi şi mai puternice icoane din România este la Nămăieşti. Maica Domnului este frumoasă şi face minuni! Aşa i s-au închinat strămoşii, aşa să o facem şi noi.

Regina Maria ne-a scris partea bună a istoriei. A avut o inimă Mare, cât România, care s‑a aflat la Bran, într-o capelă. Haideţi s-o auzim cum bate pentru ţara ei, din eternitate…

Mânăstirea Cheia e fost întemeiată de ciobani, în munte. Acum e în mijlocul unei staţiuni. Liturghia ei însă e copleşitoare. Într-o dimineaţă de noiembrie vom fi şi noi acolo!

Ghighiu şi Ţigăneşti adăpostesc două icoane făcătoare de minuni, iar la Zamfira admiri penelul lui Nicolae Grigorescu, după ce te-ai recules la mormântul arhimandritului ­Gavriil Stoica.

 

Ziua I (290 km): Bucureşti – Curtea de Argeş închinare la moaştele Sfintei Mc. Filofteia, apoi mergem întins la Mânăstirea Robaia pentru un popas duhovnicesc, dar şi o pauză de cafea. Urmează Câmpulung şi vizita la Mânăstirea Negru Vodă după care vine „perla” călătoriei: Mânăstirea Nămăieşti. Aici cinstim icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, după care urmează o binemeritată masă de prânz (tradiţională) la Moeciu. Întremaţi, coborâm către Bran, să vedem capela „Inima Reginei Maria”. Seara, pe la 6, cazare în centrul Braşovului, ­hotel. Program de voie, fiecare pentru sine.

Ziua a II‑a (210 km): direct la Mânăstirea Cheia, pentru Sf Liturghie! Apoi masa de prânz, în staţiune. După care, omeniţi, coborâm către lavrele de maici primitoare Suzana şi Zamfira. Aici veţi afla povestea arhimandritului Gavriil Stoica, călugăr desăvârşit. Încă puţin şi ajungem la Ghighiu, unde se află cea mai „harnică” icoană făcătoare de minuni din Muntenia. Donată României de patriarhul Vasile al Antiohiei în anii ’50, icoana e pur şi simplu „înlănţuită” de darurile de recunoştinţă ale credincioşilor. La Ţigăneşti, la fel, o faimoasă icoană ne aşteaptă! Şi acesta e finalul călătoriei noastre, la opt seara suntem la poalele Dealului Patriarhiei.

 

Preţul călătoriei: 290 lei

Important: călătoria se va face dacă se formează un grup de min. 30 persoane!

Înscrieri numai până pe 1 noiembrie, la Kretan Tour: Str. Ştirbei‑Vodă nr. 84, Sect 1, Bucureşti. Tel./Fax: 021‑314.19.78; ­031‑401.14.24. Mobil: 0745.790.530; 0724.305.254. E‑mail: office@kretan.ro. Web‑site: www. kretan.ro.
Dacă nu se formează grupul, banii se restituie imediat, în seara zilei de 1 noiembrie!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Up