LOADING

Type to search

Pelerinaje

UCRAINA Sfintelor Pesteri

Share
Kiev, Kitaev, Cernigov, 160 euro (4 zile/ 3 nopti)

Va invitam intr-un scurt program in UCRAINA, 4 zile / 3 nopti, pornind de la locul in care Sf Ap Andrei a infipt prima cruce, acum 2000 de ani, proorocind ca acolo va fi ridicata o mare manastire, concentrare de har spre luminarea mintii si a sufletelor noastre. Lavra Pecerska / Lavra Pesterilor avea sa fie ridicata peste inca o mie de ani, devenind model de vietuire si organizare monahala pentru intreg spatilu rusesc. Acum adaposteste peste 120 de sfinte moaste in cele doua pesteri din adancul colinei din Kiev.

Continuand traditia nevointei pentru Hristos in pesteri, Sf Antonie – intemeietorul Lavrei Pecerska – a mai sapat inca un asemenea locas la Cernigov. Iar in secolul al XVIII-lea, Sf Dositeea cea de neam nobil avea sa fuga de lume si sa vietuiasca pe dealurile Kitaevului, in pestera in care a vizitat-o viitorul Sf Serafim de Sarov, pentru a cere indrumare la intrarea sa in viata monahala.

Altare de chirpici, vase de lemn, credinta de aur… Viata ascetica, nevointa ascunsa, lupta duhovniceasca apriga, rugaciune firbinte, nadejde de mantuire. Iar pentru noi, cei atat de slabiti duhovniceste in framantata viata din vremurile din urma: locuri de alinare si tamaduire trupeasca si sufleteasca…

Programul se organizeaza in luna septembrie 2011, se reia lunar sau la cerere.
Durata: 4 zile / 3 nopti, cazare la hotel 2* in Kiev, pret: 700 lei ( sau 160 euro).

Veniti si veti vedea!
Detaliile programului:
http://miriamturism.wordpress.com/2011/08/20/ucraina-sfintelor-pesteri/

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *