LOADING

Type to search

Leacuri & Retete Manastiresti nr. 10/iunie – august 2016

Share

EDITORIAL  –  ACUMULARE DE SĂNĂTATE ȘI SFINȚENIE!

Desigur, toţi cei care iubim natura creată de Dumnezeu şi binefacerile ei nesfârşite ne bucurăm de venirea verii. Primăvara asta capricioasă ne‑a cam pus răbdarea la încercare, dar parcă şi revederea cu natura în plină explozie vegetală ne creează emoţii şi aşteptări încă mai mari.

Dar vara nu este numai anotimpul acumulării de sănătate din legumele şi fructele ei, ci şi anotimpul refacerii şi regăsirii spirituale prin pelerinajele la mânăstiri şi schituri. Da, acolo ne refacem celula duhovnicească, acolo ne odihnim de greul zilei, acolo ne regăsim parcă mai aproape de sfinţii pe care îi îndrăgim atât de mult. Ne este dor de ei, de icoanele lor, de sfintele lor moaşte, de paraclisele şi de cântările de laudă. E ca reîntâlnirea cu un vechi şi bun prieten: tot timpul îl porţi în inimă, însă parcă atunci când îl atingi prin sărut sau cu privirea se produce acel sentiment de părtăşie, de prezenţă harică pur şi simplu copleşitoare prin evidenţa ei.

De aceea zic să mergem pe calea sănătăţii, dar şi pe cea a sfinţilor, căci ele duc în acelaşi loc: la rai! Dumnezeu nu ne vrea bolnavi, nu ne vrea trişti, nu ne vrea copleşiţi, angoasaţi, nesiguri, speriaţi de lucruri reale sau închipuite. Ne vrea demni, drepţi, cu privirea aţintită înainte la raiul deschis şi promis nouă de Însuşi Hristos, Mântuitorul lumii. Şi dacă El Însuşi ne‑a promis, noi de ce nu L‑am crede?!

Puteți achiziona numărul 10 al revistei Leacuri & Rețete Mănăstirești în format digital la linkul de AICI.