LOADING

Type to search

Consumatorii de nuci nu fac accidente vasculare

Consumatorii de nuci nu fac accidente vasculare

Share

Nucul (Juglans regia) este originar din Balcani, dar de‑a lungul timpului a fost aclimatizat în întreaga Europă, ajungând la un moment dat să crească şi în Asia, America de Nord şi chiar cea de Sud. Începând cu miezul de nucă şi până la frunze şi coji, totul are efecte terapeutice deosebite. Încă din vremea dacilor, nucul era venerat ca arbore magic, proprietăţile sale de vindecare fiind foarte apreciate. Cei care consumă zilnic miezul de la 3 nuci au vasele de sânge foarte rezistente, astfel încât în nici o situaţie nu este posibilă ruperea acestora.

Mâncând nuci spuneţi stop accidentelor vasculare! 

Părintele Nicodim de la Mânăstirea Colilia a învățat de la Ieromonahul Dometian că „nucile, consumate ca atare sau sub formă de pulberi ori tincturi, constituie un bun remediu în ceea ce priveşte îmbunătăţirea memoriei, un energizant de excepţie şi un leac desăvârşit în tratarea bolilorpsihice şi în atenuarea durerilor de cap”.

Pulbere pentru reglarea glicemiei şi a colesterolului

Pentru obţinerea pulberii de nuc este nevoie de frunze sănătoase, care de obicei ajung la maturitate cam la sfârşitul lunii august.

Procedeul de obţinere este ceva mai complicat şi asta datorită procesului de uscare alternativă a frunzelor de nuc. Mai întâi se rup 50 de frunze de nuc, care se trec pe sub un jet de apă, după care se pun imediat la uscat, într‑un singur strat. Timp de 20 de zile se usucă alternativ, sunt bine uscate, acestea se mărunţesc şi se macină cu ajutorul unei râşniţe. Deoarece substanţele volatile pe care frunzele de nuc le conţin se evaporă foarte repede, pulberea se păstrează în borcane de sticlă închise ermetic, în locuri întunecoase şi reci, timp maximum 10 zile.

Tratamentul cu pulbere din frunze de nuc durează 30 de zile, administrându‑se câte 1 linguriţă cu pulbere înaintea celor 3 mese principale ale zilei. Pentru că efectul este foarte puternic, acest tratament poate fi reluat doar după o pauză de câteva luni. Odată stabilizate valorile glicemiei, cât şi cele ale colesterolului, acestea se vor menţine la parametrii doriţi timp de aproape 3 luni de zile, după care tratamentul cu pulbere de nuc, se poate repeta.

Mariana Borloveanu

Puteți citi continuarea acestui articol achiziționând numărul 13 al revistei în format digital la linkul de AICI.