LOADING

Type to search

Leacuri pentru sporirea imunităţii

Share

Întărirea sistemului imunitar este esenţială pentru păstrarea sănătăţii organismului. O imunitate scăzută predispune la numeroase afecţiuni. Medicamentele şi vitaminele de sinteză nu reprezintă o soluţie într‑o astfel de situaţie. Mai degrabă trebuie să alegem refacerea mijloacelor naturale de apărare, adică întărirea sistemului imunitar. Trei remedii pentru creşterea imunităţii sunt la îndemâna oricui, şi anume echinacea, spirulina şi arnica.

Maica Parascheva de pe pustie (de profesie medic) spune: „Pentru stimularea imunităţii ca profilaxie şi tratament naturist, în numeroase afecţiuni este recomandată utilizarea plantelor, care, prin conţinutul lor, au rol de catalizatori în reacţiile de producere a anticorpilor şi de stimulare a limfocitelor în organism. Dacă spirulina naturală este mai greu de procurat, echinacea şi arnica nu trebuie să lipsească din cămările noastre.”

SPIRULINA conţine substanţe esenţiale pentru sănătate

Această miraculoasă algă marină, microscopică, de culoare verde, părintele a tot ceea ce este viu pe pământ, este considerată cea mai veche plantă de pe pământ, adevăr confirmat şi de către legendarii azteci. Aceasta este cunoscută drept una dintre cele mai complete surse de energie vitală pentru organism, conţinând o combinaţie de substanţe esenţiale pentru sănătate, unele dintre ele fiind extrem de rare şi neîntâlnite în hrana vegetală.

Microalgele se află undeva la hotarul dintre regnul vegetal şi cel animal, oferind avantaje terapeutice unice. Spirulina este benefică în profilaxia şi tratarea anemiei feriprive şi maligne şi extrem de eficientă în întărirea generală şi detoxificarea care precede tratamentele de radioterapie şi chimioterapie, minimalizând foarte mult riscul de iradiere a celulelor normale.

În cazul persoanelor cu imunitate scăzută, boli inflamatorii cronice, hepatită, bronşită cronică, spirulina administrată pe termen lung îmbunătăţeşte considerabil imunitatea. Spirulina se asimilează foarte bine, normalizând microflora intestinului şi având ca rezultat micşorarea conţinutului toxic rezultat din schimbul de substanţe la nivelul articulaţiilor, muşchilor, limfei, care intoxică organe vitale şi chiar creierul. Se administrează în funcţie de afecţiuni.

Efecte benefice ale administrării de spirulină naturală se obţin în profilaxia şi tratarea arteriosclerozei, ischemia miocardului, recuperarea post‑infarct şi de după accidentul vascular cerebral. De asemenea, reglează tensiunea sanguină; preîntâmpină îmbătrânirea prematură şi restabileşte microflora normală în disbacterioza şi bolile cronice ale intestinului gros.

Mariana Borloveanu

Puteți citi continuarea acestui articol achiziționând numărul 14 al revistei în format digital la linkul de AICI.