LOADING

Type to search

Tomatele sunt antioxidante şi antitumorale

Share

Roşiile sau tomatele sunt cunoscute sub denumirea ştiinţifică de Solanum lycopersicum, fiind răspândite în lumea întreagă. Puterea terapeutică a acestora se datorează unui considerabil complex de vitamine şi minerale, care, alături de licopină, contribuie la menţinerea sănătăţii sistemului cardiovascular, digestiv şi osos, dar şi la tratarea afecţiunilor hematologice sau dermatologice. Pentru ca toate acestea să fie eficiente este obligatoriu să consumăm tomate de grădină, nestimulate şi nemodificate genetic.

Acum câţiva ani, am avut bucuria de a le ajuta pe măicuţele de la MÂNĂSTIREA IEZER la îngrijirea tomatelor, iar maica Mihaela mi‑a destăinuit multe din tainele binefăcătoare ale acestora.

SUCUL concentrat de tomate opreşte EVOLUŢIA tumorilor canceroase

Nu există reguli şi nici cantităţi pentru o cură terapeutică de tomate. Dacă urmăm sfaturile monahilor vârstnici, vom constata eficienţa de netăgăduit a curei cu suc proaspăt. Părintele Pahomie de la Mânăstirea Cozia, care a trăit aproape 100 de ani, în ultimii 20 de ani de viaţă făcea în fiecare vară această cură, dar numai cu roşii din grădina mânăstirii.

Călugării nu folosesc nici un fel de presă sau maşină de tocat, ci pur şi simplu zdrobesc roşiile foarte bine coapte, apoi le strecoară printr‑o pânză de cânepă, obţinând un suc consistent şi plin de vitamine. Atunci când vor să îl consume proaspăt, îl strecoară o singură dată; dacă vor să obţină suc condensat pentru perioada de iarnă, îl strecoară de două sau chiar de trei ori, obţinând un fel de pastă foarte gustoasă.

Revenind la sucul proaspăt, acesta poate fi consumat în cantităţi de până la 750 ml pe zi, astfel încât înaintea fiecărei mese principale se va bea o cantitate de 250 ml de suc. Acesta se poate administra şi între mese, în funcţie de afecţiunea pe care dorim să o tratăm.

Un efect anticancerigen intens îl are cura de 30 de zile, timp în care se poate ajunge chiar până la 1 litru de suc proaspăt pe zi. Această cură are efecte benefice în cancerul de prostată, ovarian, gastric sau de colon.

De reţinut
Niciodată roşiile din marile magazine nu vor avea efectele tămăduitoare ale roşiilor pe care călugării le consumă de milenii.

Puteți citi continuarea acestui articol achiziționând numărul 8 al revistei în format digital la linkul de AICI.

 

Mariana Borloveanu