LOADING

Type to search

Uleiuri esenţiale preparate în casă

Share

Când vorbim despre uleiuri esenţiale, surprindem valenţe inedite ale tratării în egală măsură a trupului şi a sufletului. Uleiul esenţial, acest lichid volatil cu o aromă foarte pronunţată, se extrage din frunze, flori, rădăcini şi seminţe, dăruind protecţie şi vindecare. Fiecare tip de ulei esenţial are propriile beneficii terapeutice, aşa cum fiecare om reacţionează diferit la inhalarea acestor uleiuri, despre care aflăm chiar şi din Biblie.

Multe dintre secretele acestor uleiuri le‑am aflat de la MAICA NECTARIA, care cunoaşte proprietăţile vindecătoare ale multor plante de leac.

Reţeta de ulei de LEVĂNŢICĂ a sorei Lucia

Uleiul esenţial de levănţică este antiseptic, fiind în acelaşi timp puternic sedativ şi detoxifiant. Pe lângă eficienţa pe care o are în aromoterapie, acesta este foarte util în tratarea acneei, a cuperozei şi a altor afecţiuni dermatologice. Dintre toate uleiurile esenţiale, uleiul de levănţică este de departe cel mai eficient în tratamente ale tenului.

Cu vreo 16 ani în urmă, aflându‑mă la Roma, am cunoscut‑o pe sora Lucia, una dintre reprezentantele Surorilor Pauline. De la ea am învăţat o reţetă foarte interesantă de obţinere a uleiului de levănţică.

Preparare. Se ia un borcan de 450 g, în care se pun 50 de flori de levănţică (2‑3 linguri de floare) şi 50 ml alcool dublu rafinat. După ce se agită bine conţinutul, se adaugă 400 ml ulei de măsline sau de porumb şi se pune totul la fiert. Uleiul se fierbe pe baie de aburi timp de 2 ore, amestecându‑se din când în când, iar când este gata se acoperă bine şi se lasă aşa 2 zile, după care se strecoară totul printr‑un tifon dublu. Uleiul se păstrează la întuneric şi răcoare, în sticluţe bine închise. Uleiul esenţial de levănţică se aplică 1 dată pe săptămână, seara, înainte de culcare şi se ţine pe faţă timp de 30 minute, după care se îndepărtează cu apă călduţă şi se aplică o cremă hidratantă.

Ştiute din bătrâni…
Dacă în timpul rugăciunii, în încăperea respectivă se foloseşte ulei esenţial din lemn de cedru, starea celui ce se roagă va fi mult îmbunătăţită.

Mariana Borloveanu

Puteți citi continuarea acestui articol achiziționând numărul 19 al revistei în format digital la linkul de AICI.