LOADING

Type to search

Leacuri & Retete Manastiresti nr. 2/ ianuarie – martie 2015

Share

EDITORIAL – UZINA VERDE

Tot ce vedem verde în jurul nostru este tehnologie. Dar tehnologie vie! Este tehnologia creată de Dumnezeu, încă de la începuturile lumii: “Apoi a zis Dumnezeu: “Să dea pământul din sine verdeață: iarbă, cu sămânță într-însa, după felul și asemănarea ei, și pomi roditori, care să dea rod cu sămânță în sine, după fel, pe pământ!” Și așa a fost.” (Facerea 1, 11)

Nimic nu se compară cu inteligența conținută în lucrurile vii care populează Pământul. Iar între acestea plantele stârnesc nu numai admirație, dar și emoție estetică. Sunt și minunate ca alcătuire, sunt și splendide sub aspect vizual. Dar mai imporant poate decât acestea, sunt pline de forță tămăduitoare! Cum a gândit Dumnezeu casă pentru om – făptura Lui multiubită… I-a dat totul pe mână, inclusiv libertatea, dar i-a pus în alcătuire și un alt dar important: mintea scormonitoare, curiozitatea de a descifra tainele naturii. Acest lucru l-a condus pe om în cele mai profunde cotloane ale creației, a înțeles cum și de ce Domnul a făcut cutare lucru, de ce legile acționează într-un anume fel și de ce nu pot fi schimbate fără consecințe fatale (vezi poluarea și efectele sale dramatice în schimbările climaterice, dar și multe alte exemple).

Ei bine, toată această uzină verde a plantelor și-a descoperit secretele în timp, iar călugării sunt printre cei mai atenți observatori ai universului vegetal. De aceea, ei sunt cei care au inventariat, explicat, clasat și experimentat numeroase leacuri pentru toate tipurile de afecțiuni. Unele au succes, altele mai puțin. Însă principiul vindecării pornind de la bazele naturale, de la ordinea firii create cu inteligență, migală și drgoste, rămâne. Haideți să-i descoperim secretele, așa cum ni le livrează, după secole de observație și analiză, monahii Răsăritului!

Echipa redacțională

Puteți achiziona numărul 2 al revistei Leacuri & Rețete Mănăstirești în format digital la linkul de AICI.