LOADING

Type to search

Cum să învingem boala cu legume rădăcinoase de sezon precum morcovul

Share
legume rădăcinoase: morcovul, pătrunjelul, țelina și sfecla roșie conțin o adevărată bogăție de vitamine și minerale

Dintotdeauna oamenii au consumat fel de fel de legume în alimentația de fiecare zi. Pielea călugărilor este întotdeauna mai fermă, mai sănătoasă, aceasta datorându‑se consumului constant de legume, dar mai ales de rădăcinoase. Se spune că pielea este oglinda sănătății, ceea ce explică această stare de lucruri. Legume precum morcovul, pătrunjelul, țelina și sfecla roșie conțin o adevărată bogăție de vitamine și minerale, ceea ce face ca organismul să dobândească energie, întărindu‑se considerabil și sistemul imunitar.

MĂICUȚELE DE LA MÂNĂSTIREA POLOVRAGI cunosc multe din tainele vindecătoare ale rădăcinoaselor, pe care le împărtășesc tuturor celor care ajung în colțul acela de rai.

Sănătatea din morcovul crud necurățat de coajă

De sute de ani, călugării își îngrijesc ochii și diferite afecțiuni ale pielii cu suc de morcov crud, care este în același timp un adevărat balsam pentru ficat și tubul digestiv. Rădăcina este cea mai eficientă, conținând peste 100 de substanțe terapeutice.

Această legumă atât de plăcută la gust conține fibre dietetice, betacaroten, vitamina C, vitamina A, acid folic, vitamina K, complexul de vitamine B, săruri minerale, printre care calciu, dar și proteine, lipide și glucide în cantități moderate.

Datorită acestei compoziții complexe, morcovii au un efect vitaminizant, tonifiant, analgezic, bactericid, antiseptic, calmant, cicatrizant, emolient, rubefiant, regenerator al pielii, tonic cutanat.

Un consum regulat de morcovi proaspeți sau preparați termic reglează tulburările metabolismului, elimină acidul uric, întăreşte capacitatea de apărare a organismului, sporeşte numărul de globule roşii, crește hemoglobina și sporește acuitatea vizuală.

Administrarea internă, sub formă de suc sau infuzie, este recomandată în tratarea tulburărilor intestinale, gastritelor hipoacide, enterocolitelor și anemiilor, în colibaciloză, icter, constipaţie, hipovitaminoza A, sindromul dispeptic gastric,retenţii hidrosaline, tuberculoză, bronşite, insuficienţă hepatobiliară, litiază, arterioscleroză, boli reumatice, gută și dermatite.

Noi, care trăim în lume, avem multiple posibilități de a obține fel de fel de sucuri, piureuri, salate (simple sau combinate), dar monahii consumă morcovii așa cum îi scot din pământ.

După ce se spală bine, astfel încât să nu rămână nici fir de pământ pe ei, morcovii se consumă cruzi, fără a se îndepărta coaja. Aici nu mai vorbim de diete, ci pur și simplu de consumul constant de morcov crud.

 

Mariana BORLOVEANU

 

PUTEȚI CITI ARTICOLUL COMPLET ÎN FORMAT ONLINE (NEDESCĂRCABIL) DE LA LINKUL:

https://account.paydemic.com/buy/ZFF2SRXKSBGU7JTVV5QULDVPSM