LOADING

Type to search

Nebănuita putere a clorofilei asupra întregului organism

Share

Cura cu clorofilă este unul dintre cele mai benefice tratamente naturiste, ce are aceleaşi efecte în orice anotimp al anului. Cea mai completă şi eficientă cură rămâne însă aceea din lunile mai‑iunie, atunci când clorofila poate fi găsită în stare proaspătă, iar diversitatea cea mai mare a plantelor ne dă posibilitatea să optăm pentru un tratament complet, benefic organismului. Frunzele de urzică, păpădie, pătrunjel, spanac, ţelină sau măcriş au atâta clorofilă încât să ajute la cea mai completă detoxificare. Pe lângă astenia specifică perioadei de primăvară, clorofila din aceste plante ajută în boli precum: tulburări de coagulare, anemie, carenţe de calciu sau magneziu, tulburări digestive sau respiratorii. Într‑un pelerinaj pe care l‑am făcut de curând prin mânăstirile mai retrase ale Olteniei, am avut satisfacţia să mă pot bucura de câteva zile de cura cu clorofilă, iar starea mea s‑a schimbat neaşteptat de mult.

Atenţie!
Celor care au suferit operaţii de by‑pass coronarian sau care au fost diagnosticaţi cu tromboză le sunt interzise curele cu clorofilă!

Sucul de grâu verde poate fi administrat încă din primul an de viaţă

În vremuri foarte îndepărtate, cu sute de ani în urmă, călugării obţineau sucul de grâu printr‑un procedeu foarte greu, cal al presării cu piatra. Cu toate acestea, în timp, i‑au sfătuit pe mireni să administreze acest elixir minune tuturor copiilor care împlineau vârsta de un an. La început se administrează 5‑10 picături, în lapte sau ceai, iar după o lună de tratament se poate ajunge chiar la o lingură de suc la 100 ml lichid. Acesta era cel mai recomandat tonic al vremii pentru ca pruncii să crească sănătoşi, cu o imunitate foarte crescută. Sucul de grâu are similitudini cu propriul nostru sânge, având particularităţi comune cu hemoglobina, care are rolul de a transporta oxigenul în corp. Clorofila se poate extrage din mai multe plante, însă iarba de grâu este superioară deoarece s‑a descoperit că aceasta conţine peste 100 de elemente de care omul are nevoie. Un pahar cu suc de grâu verde este mai mult decât un medicament şi asta datorită conţinutului mare de vitamine (A, B, C, E şi K) şi minerale de care omul are nevoie. Abundenţa de minerale alcaline (calciu, magneziu, siliciu, fier, sodiu, magneziu) creează alcalinitate, elimină mediul foarte acid din corpul nostru şi astfel boala nu se poate dezvolta. De asemenea, acest suc minune reduce presiunea arterială, dilatând în tranzitul lui căile prin care circulă sângele şi în acelaşi timp stimulează glanda tiroidă. Fiind de mare folos în tratarea bolilor de sânge, sucul de grâu este recomandat şi diabeticilor, chiar dacă acesta este foarte dulce. Pentru a beneficia integral de proprietăţile acestuia, sucul trebuie să fie consumat imediat după presare. Aparatele existente pe piaţă special create pentru tratamentele cu clorofilă ajută la obţinerea unei calităţi desăvârşite a acestuia. Sucul proaspăt obţinut îşi păstrează foarte puţin timp proprietăţile şi nutrienţii benefici, motiv pentru care nu se congelează şi nu se păstrează în frigider.

Macerarea clorofilei, un procedeu vechi de două sute de ani

Obţinerea prin macerare a clorofilei este cel mai vechi procedeu, pe care călugării din sudul Europei l‑au experimentat încă de acum două sute de ani. Pentru aceasta, se ia un mănunchi de mlădiţe verzi (aproximativ 50‑60 g) care se spală bine sub mai multe jeturi de apă, apoi se toacă foarte mărunt pe o planşetă de lemn. Acest procedeu se va derula cât mai repede cu putinţă, pentru ca verdeaţa să nu se deprecieze! Frunzele de pe tocător se răstoarnă într‑un borcan de sticlă, turnându‑se imediat peste ea 100‑130 ml apă plată sau apă proaspătă de izvor. Se amestecă energic compoziţia, apoi se acoperă cu un capac şi se lasă la macerat, la temperatura camerei. Trebuie ca timp de 10 ore amestecul să nu fie mişcat. După aceea se filtrează totul printr‑un tifon, extractul obţinut consumându‑se imediat. Este bine ca maceratul să fie pregătit de seara, pentru a putea fi administrat dimineaţa, pe stomacul gol. Întreaga cantitate se bea într‑o jumătate de oră.

Mariana BORLOVEANU

Citiți continuarea în numărul 4 al revistei Leacuri & Rețete Mănăstirești.