LOADING

Type to search

Portocalele înving tromboflebita

Share

Portocalul (Citrus aurantium) este cel mai încântător arbore dintre toţi cei pe care i‑am văzut în viaţa mea, ca să nu mai vorbim de portocalul în floare, care te învăluie într‑un parfum suav şi liniştitor. Conţinând unele dintre cele mai de preţ vitamine (vitamina A, complexul de vitamine B, vitamina C), dar şi flavonoide şi oligoelemente, portocalele ne ajută să păstrăm un nebănuit de mare echilibru al organismului. Atât portocalele ca atare, cât şi sucurile, decoctul, compotul sau dulceaţa, toate contribuie la energizarea şi tratamentele naturiste de fiecare zi. Maica Glicheria de la Ierusalim, care se tratează de peste 20 de ani numai cu portocale şi curmale, mi‑a mărturisit că în felul acesta ţine în frâu ischemia cardiacă, dar şi o tromboflebită extrem de păcătoasă.

Portocalele proaspete ţin departe bolile inimii

Portocala este un fruct care, atunci când îl mănânci, îţi dă senzaţia că nu te mai saturi şi asta pentru faptul că gustul şi mirosul care se întrepătrund te determină să prelungeşti cât mai mult această savoare. Dincolo de plăcerea de a le consuma, portocalele dau o concentraţie considerabilă de vitamine în sânge. Deşi complexul de vitamine B, vitamina A şi vitamina C se găsesc într‑o concentraţie nu foarte mare în portocale, totuşi substanţele nutritive pe care acestea le conţin sunt mult mai eficiente chiar decât cele din legume, care abundă în vitamine. De mare importanţă sunt şi fibrele pe care portocalele le conţin şi de care organismul are atâta nevoie. Acestea, pe lângă faptul că reglează
colesterolul şi normalizează nivelul glucozei din sânge, contribuie într‑o foarte mare măsură şi la îmbunătăţirea irigării cu sânge a muşchiului cardiac. Persoanele cu probleme cardiace trebuie să consume portocale şi datorită conţinutului de acid folic natural, care ajută inima, reducând considerabil riscul apariţiei aritmiilor cardiace, a ischemiei, dar şi acela al instalării aterosclerozei. Cardiacilor, în general, li se recomandă consumul a 2‑3 portocale în fiecare zi.

Puteți citi continuarea acestui articol achiziționând numărul 7 al revistei în format digital la linkul de AICI.

Mariana Borloveanu