LOADING

Type to search

Terapeut Iulian Aldea: „Pierderea sufletului este cauza majoră a morții premature și a bolilor serioase”

Share

Totul este de la Dumnezeu: și bolile, și sănătatea. Și de la El ni se dă, spre mântuirea noastră. „Aşa să îţi primeşti şi tu boala şi să dai mulţumită pentru ea lui Dumnezeu, Care Se îngrijeşte de mântuirea ta. (…) Dumnezeu trimite boala uneori ca pe o pedeapsă, ca pe un canon, alteori spre învăţare de minte, ca omul să îşi vină în fire, alteori ca să îl izbăvească de un necaz ce ar cădea asupra lui de ar fi sănătos, alteori ca omul să vădească răbdare şi prin aceasta mai mare răsplată să merite, iar alteori ca să se curăţească de vreo patimă, ca şi din multe alte pricini”, a spus Sfântul Teofan Zăvorâtul. Potrivit oamenilor de știință, există trei cauze spirituale ale apariției bolilor: lipsa de armonie, frica și pierderea sufletului.

Cum reușim să trecem peste toate stările negative din viața noastră, ținând boala departe, aflați din interviul cu terapeutul Iulian Aldea.

 

„Când o persoană suferă de frică, va avea parte de o scădere bruscă a sistemului imunitar”

 

Pe măsură ce trecem prin viață, ni se întâmplă diverse lucruri. Contactăm viruși, ne alegem cu oase rupte, infecții, iar unii dintre noi ne îmbolnăvim de cancer, scleroză multiplă sau pur și simplu ajungem să nu ne mai funcționeze corpul fizic. Dar, spun oamenii de știință, toate acestea sunt doar efecte…

Potrivit lui Serghei Nikolaevici Lazarev, unul dintre cei mai buni bioenergeticieni ruși, trăim într-o lume în care subconștientul omului asimilează murdăria energetică cu o viteză uluitoare și nu doar pentru că unii încearcă să pătrundă în el, ci și pentru a se bloca subconștientul. Drept urmare, sentimentele și trăirile negative care pătrund în subconștient nu mai pot fi controlate de om. Cum sănătatea fizică este strâns legată de subconștient, apar niște dependențe complicate și niște urmări extrem de grave.

Există într-adevăr trei cauze clasice ale bolilor, iar interesant este că acestea nu sunt microbii, bacteriile sau virușii, ci stările interioare care apar în noi, ca răspuns la experiențele de viață negative sau traumatice. Iar prima dintre ele este lipsa armoniei, care apare cel mai frecvent când trăim experiența pierderii unei persoane dragi (provenită dintr-o despărțire sau moarte), moment în care matricea noastră energetică este afectată și devenim vulnerabili în fața bolii.

A doua cauză extrem de importantă este frica. Când o persoană suferă de frică, va avea parte de o scădere bruscă a sistemului imunitar, iar de aici până la a contacta o boală nu mai e decât un pas. De altfel, în Occident nu mai este o surpriză faptul că lipsa de armonie și frica se materializează în boli care sunt recunoscute de către știință. Mai mult, cu aproape 500 de ani în urmă, medicul renascentist Paracelsus a observat că „frica de boală este mai periculoasă decât boala însăși.”

De câte ori nu ați auzit că o persoană și-a pierdut dorința de a mai trăi? În acest caz vorbim de cea de-a treia cauză spirituală a bolilor, și anume pierderea sufletului. Această pierdere de suflet este privită de o categorie mare de specialiști ca fiind diagnosticul cel mai serios și cauza majoră a morții premature și a bolilor serioase.

Ne puteți spune care sunt simptomele pierderii de suflet?

Pierderea unei părți a sufletului este ușor de recunoscut, dacă știm unde să o căutăm. Iar dintre simptomele clasice fac parte sentimentul ca ești fragmentat, blocaje de memorie, adică incapacitatea de a ne aminti fragmente din viață, incapacitatea de a simți iubire sau de a primi iubire, stări subite de apatie sau de neatenție, lipsă de inițiativă și entuziasm, lipsa bucuriei, incapacitatea de a progresa sau de a lua decizii, lipsa de discernământ, negativism, dependențe, tentative de suicid, disperare, depresie cronică.

„Artrita apare la persoanele care nu sunt iubite, iar în spatele astmului se află plânsul suprimat”

 

Pentru că este o afecțiune care a luat amploare în ultima perioadă, ar fi interesant de știut de unde vine alcoolismul…

La fel de important este să știm și de unde provine acneea, cu care se confruntă mai nou și tinerii și bătrânii: din neacceptarea propriei persoane. Dacă citim viaţa Sfântului Antonie vom vedea că acesta îi numește „bolnavi” mai înainte de toate pe cei bolnavi psihic ori duhovniceşte, care nu pot să înfrunte încercările şi sănătatea lor şubredă.

În ceea ce privește alcoolul, celui care cade în această patimă îi lipsește iubirea și atunci în suflet i se instalează o stare de disconfort, de chin spiritual. La rândul lor, tuberculoza, pneumonia și bronșita se datorează unor supărări de lungă durată. Când nu iubim lumea înconjurătoare, au de suferit grav plămânii. Alergiile sunt rezultatul supărărilor interioare, al nemulțumirii față de ceilalți, iar anemia este consecința unui refuz de a ne utiliza talentele în fața aproapelui. Artrita apare, de asemenea, la persoanele care nu sunt iubite, iar în spatele astmului se află plânsul suprimat. Mergând mai departe, ateroscleroza se caracterizează prin refuzul de a vedea binele, iar Parkinsonul este teama și dorința intensă de a controla tot și pe toți.

 

Interviu realizat de Felicia Iederă

 

Citiți continuarea articolului în versiunea tipărită a revistei sau în cea online, accesând linkul:

https://account.paydemic.com/buy/OQTZEHHZSZDCVEGKF5FUJB6KJ4

Previous Article