LOADING

Type to search

Al patrulea Mag

Share

o poveste veche spune cã, de fapt, au fost patru magi care doreau sã se închine Mântuitorului, la nasterea Sa. Cel de-al patrulea si-a vândut tot ce avea si, cu banii obtinuti, a luat trei pietre scumpe: un safir, un rubin si o perlã, pe care sã le ducã în dar Mântuitorului. Grãbindu-se sã ajungã în Babilon, unde îl asteptau cei trei magi, acesta a întâlnit pe drum un om rãnit, pe care nimeni nu îl ajuta. L-a dus pe bietul om la un doctor cãruia i-a dat safirul pentru a-l îngriji pe bolnav pânã ce se va însãnãtosi complet. Însã toate acestea l-au întârziat. Când a ajuns la locul întâlnirii, magii plecaserã deja fãrã el, dar nu s-a descurajat, ci si-a continuat drumul singur, cãlãuzit de steaua ce-l ducea spre Bethleem. Ajuns aici, a aflat cã magii L-au gãsit deja pe prunc, cã soldatii lui Irod omoarã toti copiii nou-nãscuti si cã Sfânta Familie a plecat spre Egipt, pentru a se feri de mânia regelui. Chiar în fata sa, un soldat încerca sã-i smulgã unei tinere femei copilul pentru a-l omorî. Femeia îsi apãra cu disperare pruncul. Imediat, magul i-a arãtat soldatului necrutãtor rubinul si i-a spus:
– Lasã copilul sã trãiascã si îti voi da aceastã piatrã scumpã. Nimeni nu va afla de târgul nostru.
Ademenit de nestematã, soldatul a luat piatra scumpã, îndepãrtându-se grãbit. Tânãra femeie i-a multumit strãinului cu lacrimi de bucurie si recunostintã. 
Acesta s-a hotãrât sã-L caute mai departe pe Mântuitor. Acum, mai avea un singur dar, perla. A plecat si el spre Egipt, unde, ani de zile, L-a cãutat pe Iisus, însã fãrã nici un rezultat. Dupã 30 de ani, a aflat cã undeva, în Palestina, Mântuitorul propovãduieste Evanghelia. Bucuros cã, în sfârsit, stie unde Îl poate gãsi, s-a grãbit spre Iudeea. Ajuns la Ierusalim, spre searã, a aflat cã Iisus Hristos este rãstignit pe Golgota. 
S-a grãbit magul spre locul acela cu dorinta sã-L vadã în viatã pe Mântuitor, sã-I ducã darul sãu pe care îl pãstrase atâta timp. Însã, prin fata lui au trecut doi soldati romani ce duceau în sclavie o tânãrã evreicã. Oprindu-i, magul le-a spus:
– Dacã îi dati drumul fetei, vã dau aceastã perlã. O puteti vinde si împãrti banii. Veti câstiga mai mult lãsând fata liberã.
Lacomi, soldatii au luat perla, eliberând-o pe tânã-rã, care, plângând de fericire, nu stia cum sã-i multu- meascã strãinului. Dar magul, rugându-se cerului sã-L vadã mãcar o clipã pe Mântuitor, se grãbea spre Golgota. Acum, nu mai avea nimic. Îi era rusine sã se închine Împãratului împãratilor fãrã nici un dar. Însã, când a ajuns lângã Cruce, Mântuitorul S-a uitat drept spre el si i-a spus:
– În sfârsit, ai venit. Tu mi-ai adus cele mai frumoase daruri …
– Bine, dar nu mai am nimic, ce ti-am adus eu? a întrebat mirat magul.
– Tot ce duceai cu tine ai dat celor neajutorati. Dându-le lor, Mie Mi-ai dat. Darul tãu a ajuns la Mine si îti spun cã el este cel mai însemnat, cãci, acela care Îl iubeste pe Dumnezeu, îi iubeste pe oameni.

Previous Article
Next Article

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *