Înmultirea Pâinilor
Share

Sfânta Scripturã ne povesteste multe întâmplãri minunate, ne învatã cum sã trãim bine si frumos, ferindu-ne de pãcate si rãutate. Chiar la începutul Noului Testament, în Sfânta Evanghelie dupã Matei, aflãm cum Mântuitorul Iisus Hristos, din dragoste pentru oameni, a fãcut multe minuni, una mai impresionantã decât alta: a vindecat oameni bolnavi, a înviat morti, i-a învãtat pe oameni ce înseamnã credinta si dragostea adevãratã.
Odatã, Mântuitorul era urmat de o multime de oameni, ce se adunaserã sã-L vadã si sã-I asculte învãtãturile. Mai întâi Domnul Iisus i-a vindecat pe cei bolnavi care veniserã acolo, apoi, fãcându-se searã, le-a spus Apostolilor sã le dea oamenilor sã mãnânce, cãci fãrã îndoialã erau obositi si înfometati.
Sfintii Apostoli s-au uitat uimiti unii la altii: cu ce sã hrãnesti atâta multime de norod, cãci erau acolo cam cinci mii de bãrbati, împreunã cu femeile si copiii lor.
– Doamne, nu-i putem hrãni pe toti, cãci toate merindele pe care le mai avem sunt cinci pâini si doi pesti.
Bunul Mântuitor le-a zâmbit întelegãtor si le-a spus cã dacã ai credintã si încredere în Dumnezeu, nimic nu este cu neputintã.
Apoi le-a cerut pâinile si pestii. Le-a binecuvântat si le-a frânt împãrtindu-le lor bucãtile. Acestia au rupt mai departe bucãtile si le-au împãrtit din mânã în mânã, de la un om la altul.
Si, Doamne, ce minune! Frângeau pâinile si împãrteau bucãtile întruna, fãrã sã se termine. ªi în curând toti oamenii tineau în mânã câte un codru de pâine si câte o bucatã de peste, cãci Bunul Dumnezeu S-a îndurat de ei, dãruindu-le pe lângã hrana sufleteascã a sfintelor învãtãturi si hrana trupeascã, pentru a-si potoli foamea.
Cât de încântati erau oamenii, vãzând puterea dumnezeiascã a lui Iisus Hristos. Se bucurau cu totii multumind lui Dumnezeu pentru cã le-a fost dat sã vadã cu ochii lor o asemenea minune.
Iar noi sã-i multumim la rândul nostru Tatãlui Ceresc pentru dragostea si ajutorul Sãu, rugându-L ca, asa cum au fost înmultite pâinile de cãtre Iisus, la fel sã sporeascã si rodul muncii noastre, pentru ca tot mai multi oameni sã aibã parte de bucurie si folos de pe urma noastrã.