LOADING

Type to search

Bucuria de a dãrui

Share

În fiecare an, la începutul lunii decembrie, copiii de la Scoala nr. 196 “Federico Garcia Lorca” din Bucuresti strâng alimente si le împart bãtrânilor sãrmani din blocurile învecinate. Acest frumos gest de sãrbãtori, venit sã lumineze inimile celor singuri, este organizat de pãrintele paroh Mihai Stavã­rã si domnisoara profesoarã de religie Alina Vulpe, al cãror exemplu sperãm sã îl urmeze cât mai multi crestini! Una dintre elevele care participã an de an la aceastã frumoasã actiune crestineascã a scris câteva din aminti­rile acesei sfinte zile:

pentru multi pãrea o zi oarecare de decembrie, ajun de Mos Nicolae, cu frig si fãrã soare. Însã pentru noi, cei care ne-am întâlnit în fata scolii cu pãrintele si cu doamna noastrã profesoarã de religie, a fost o zi cu totul specialã, una dintre cele mai emotionante din viata noastrã.
În ultima sãptãmânã munci­sem toti sã adunãm de la colegi si de la pãrinti alimente si sã le ambalãm în pungi modeste de plastic. Nu aveau betealã sau zorzoane strãlucitoare; contineau zahãr, fãinã, ulei, paste fãinoase, orez si conserve. Acum plecam cu ele, cãlãuziti de pãrintele paroh, pentru a le împãrti bãtrâ­nilor sãrmani din parohie.
Usile se des­chi­deau încet si oameni împovãrati de ani si de nevoi ne priveau cu uimire: doar nu începuse vremea colindatului! ªi totusi, privi­rea lor pânã atunci tristã de singurãtate si nevoi se lumina de sfântã sãrbãtoare. Cu mâinile tremurânde primeau darul nostru si ascultau, cu lacrimi de bucurie în ochi, binecuvântarea pãrintelui paroh.
Ne-am întors cu sufletul plin, cu acelasi suflet din care lãsasem o pãrticicã în fiecare casã în care intrasem, pentru ca bãtrânii sã nu mai fie singuri în noaptea de Mos Nicolae.
Aceasta este cea mai frumoasã amintire de iarnã pe care o am: am fost pentru o zi … Mos Nicolae!

Previous Article
Next Article

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *