Mânãstirea Pestera Sfântului Apostol Andrei
Share

Pestera Sfântului Apostol Andrei – situatã la marginea pãdurii de lângã localitatea Ion Corvin din judetul Constanta este consideratã “Betleemul românesc”, locul unde s-a nãscut crestinismul la români.
Poporul român este, dupã greci si dupã romani, unul dintre cele mai vechi popoare crestine ale Europei.
Sfântul Apostol Andrei, fratele Sfântului Apostol Petru, a propovãduit credinta lui Hristos si în Dobrogea, în cetãtile Tomis (Constanta de azi), Callatis (Mangalia), Histria si altele. Dupã o veche traditie pãstratã în istoria Bisericii, dar si în folclorul românesc, Sfântul Apostol Andrei, a sosit în satul Cuzgun, numit în prezent Ioan Corvin. La marginea satului se aflã o pãdure care adãposteste douã pesteri care au servit Sfântului Andrei si celor dimpreunã cu el drept loc de închinare si de odihnã. Aceste pesteri au fost folosite ca biserici pentru primii crestini ai acestor locuri.
Mânãstirea plinã de har este de la un colt la altul un mister, care te face sã te gândesti la Dumnezeu si la cele sfinte. Aici se sãvârsesc zilnic slujbe si, bineînteles, Sfânta Liturghie, si se citesc rugãciuni pentru cei bolnavi. Sãrbãtoarea Sfântului Andrei, pe 30 noiembrie, este zi de mare pelerinaj, aici venind mii de credinciosi din toatã tara.