LOADING

Type to search

Lumea Credintei, anul II, nr. 10 (15) Octombrie 2004

Share

EDITORIAL   –   EX NIHILO

Am participat, în luna septembrie, la două seminarii având ca temă „Biserica şi mass-media” (desfăşurat la Mamaia) şi „Laicatul ortodox şi misiunea lui” (organizat la Durău – Neamţ). Ambele evenimente au fost iniţiative eparhiale.
Prezentându-mi punctul de vedere pe marginea temelor luate în discuţie, mi s-a lămurit următorul gând: revista noastră (adică a celor care o facem şi a cititorilor) este singura apariţie media total independentă. Adică: are viaţă în sine. Mai precis, nu este finanţată de către stat (ca redacţiile de „Viaţă spirituală” din Radioul şi Televiziunea publică), nu este „găzduită” de marile cotidiane ca o „pagină creştină”, în fine, nu este susţinută ca absolut toate periodicele eparhiale. Nu, „Lumea Credinţei” duce o bătălie singuratică şi inegală pentru un locşor pe tarabele din marile oraşe sau pentru o prezenţă la câte un pangar mai acătării. Revista noastră a fost adusă la viaţă din nimic – ex nihilo –, are o existenţă financiară modestă dar total independentă, nu are sponsori şi nici „investitori strategici”. Suntem o iniţiativă media curată. Dar cine a făcut posibil acest lucru? Numai voi, cititorii noştri. Dragostea voastră, dar mai ales statornicia voastră au făcut posibilă existenţa celor 72 de pagini pe lună.
Putem spune, fără a greşi, că „Lumea Credinţei” este rodul unei iubiri pragmatice, al unui ideal de sfinţenie cotidiană, al unei „încăpăţânări” în normalitate… Aşa să rămânem!