LOADING

Type to search

Lumea Credintei, anul II, nr. 8 (13) August 2004

Share

EDITORIAL     – 1 AN. PRIMUL

 

Reluam, în august trecut, ideea unui ghid accesibil pe teme religioase. Iată, am împlinit anul de apariţii neîntrerupte. Cine ar fi crezut? Sau cine ar fi estimat tiraje cuprinse între 35 şi 40.000 de exemplare lunar? Sau un total de 952 de pagini policromie, însoţite de aproximativ 2600 de poze? O mică enciclopedie ortodoxă…
De fapt, ce este magazinul ilustrat Lumea credinţei? Nimic altceva decât un „DA” perpetuu. Adică un mesaj agăţat cu încăpăţânare de valorile creştineşti ale Binelui, ale Frumosului, ale unei Tradiţii vii.
Am fost adesea întrebaţi, după primele apariţii, despre ce vom mai scrie în viitor, dacă epuizăm subiectele „tari” în primele numere? Bună întrebare! Iată, după 1 an, nu numai că nu suntem cu visteria goală, dar suntem mai plini de subiecte şi informaţii ca niciodată. Mare este credinţa noastră creştină! Din ce dai, din aia primeşti! Din ce risipeşti întru Hristos, din aia eşti mai doldora de daruri! Spirituale, evident.
Situaţia noastră editorială seamănă niţeluş cu situaţia nun­taşilor din Cana Galileii: pe parcursul nunţii apare vinul cel bun…
Şi ţineţi cont: nu ne-am „atins” încă de Ardeal, de Mara­mu­reş, de Crişana sau Banat. Din Moldova, ce să mai spunem: doar câteva mânăstiri prezentate… Oltenia – la fel, iar Dobrogea este încă neumblată. Vedeţi?
Aşadar, haideţi să mai stăm împreună măcar încă 1 an! Avem atâtea să vă spunem!