LOADING

Type to search

Lumea Credintei, anul III, nr. 3 (20) Martie 2005

Share

EDITORIAL    –   “LUMEA CREDINȚEI PENTRU COPII” TE AȘTEAPTĂ DIN 15 MARTIE!

Cum sunt agresaţi copiii în ziua de astăzi? Prin desenele animate care vin confortabil „pe cablu”; prin „surprizele” cu aspect cvasi-diavolesc de prin  fast-food-uri şi prin gadget-urile din reviste; prin păgânismul hollywoodian de tip Harry Potter; prin jocurile pe calculator; prin accesul necondiţionat la internet; prin filmele violente de la televizor sau cele horror de pe DVD; prin limbajul străzii plin de vulgaritate; prin presa scrisă care abundă în imagini deochiate; prin vestimentaţia deşuchiată. Şi prin multe alte feluri, care ţin chiar de comportamentul şi apucăturile părinţilor lor; dar şi ale educatorilor lor, ale colegilor, ale vedetelor îndrăgite.
Noi, adulţii, le oferim o lume strâmbă, saturată de păcat. O lume a poftelor, a arbitrarului, a mitocăniei, a ţâfnei. O lume – în definitiv – falsă. Sau, mai bine spus, falsificată, deturnată. Acest lucru se întâmplă şi pentru că părinţii nu au timp, lăsând televizorul să le educe copiii, bunicii n-au apucat religia în şcoală şi nu înţeleg multe din problemele generaţiei tinere, iar sistemul pedagogic este infestat cu virusul paralizant al tranziţiei.
Noi, echipa de la Lumea credinţei ne-am gândit că putem oferi măcar un sprijin în această problemă care ne priveşte pe toţi, în mod direct. Pentru acest lucru vom lansa, în data de 15 martie, revista Lumea credinţei pentru copii, adresată celor cu vârste între 6 şi 12 ani.
Ce va conţine? Poezii şi rugăciuni pentru copii, vieţile sfinţilor „traduse” pe înţelesul celor mici, trasee pentru drumeţiile vacanţelor, legende, jocuri şi ghicitori, reportaje, dicţionar biblic, explicarea numelor lor şi multe, multe alte surprize plăcute, creştineşti.
Astfel, nici un părinte nu se mai poate plânge că nu are ce să le dea de citit sau colorat copiilor, sau că nu are ce să le citească seara, la culcare. Şi profesorii de religie, la rândul lor, îşi pot completa lipsa materialului didactic cu informaţii din Lumea credinţei pentru copii, deoarece ne-am gândit şi la ei.
Fără a avea pretenţia că acoperim integral o nevoie a celor mici (dar şi a bunicilor sau părinţilor), sperăm ca noua revistă să ofere alternativa la mare parte din artileria cu care se trage asupra sufletului copiilor noştri. Care, sărmanii, nu se pot apăra nicicum.