LOADING

Type to search

NOU AȘEZÃMÂNT LA PLOIEȘTI

Share

În cadrul parohiei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel“ din municipiul Ploiești funcțio­neazã, începând cu data de 16 octombrie 2006, cu binecuvântarea Prea Fericitului Pãrinte Patriarh Teoctist, Așezãmântul Bisericesc Medico-Farmaceutic „Vasilia­da“ – Filiala Ploiești. Sediul noului așezã­mânt se aflã în str. Matei Basarab 63, chiar în incinta Bisericii „Sf. Apostoli“. Președinte este P. S. Varsanufie Prahoveanul, iar Secre­tar Diac Ioan Augustin Pîrlea.
În cadrul acestui așezãmânt se asigurã persoanelor nevoiașe asistențã medicalã gratuitã, inclusiv consultații de urgențã, prin colaborarea sãptãmânalã cu câte 2 medici primari din localitate.
Asistența de urgențã ambulatorie gratuitã se acordã în înțelegere contractualã cu Asociația de sprijin și binefacere a Clinicii Medi-Urg din Ploiești, prin director Dr. Cristian Anton Vintilescu.
Între altele, se distribuie medicamente gratuit, se pun la dispozitia tinerilor peste 1800 de volume de literaturã diversã în mod gratuit, se oferã lunar alimente de bazã gratuite pentru un numãr de 50 bãtrâni.
Sunt în curs de desfãșurare lucrãrile la noul sediu al Așezãmântului, ce va cuprinde: cantinã socialã, bibliotecã, cabinet medical, farmacie socialã.

Previous Article