LOADING

Type to search

Lumea credintei nr. 115, februarie 2013

Share

EDITORIAL – UNIȚI ÎMPOTRIVA PERFIDEI BOLI

Tot mai mulţi oameni ne scriu despre lupta lor cu cea mai perfidă şi agresivă boală a vremurilor din urmă: cancerul! Cei care ne scriu, evident, sunt cei care au câştigat sau sunt pe cale să câştige bătălia cu această cumplită maladie. Atât de cumplită încât unii creditează cancerul chiar cu… inteligenţă. Malefică, de bună seamă, dar inteligenţă. Inteligenţa răului care se încuibează în celulele prea harnice, şi care încep să se înmulţească în neştire. Şi o fac, dar în contul organelor vitale – de multe ori. Organe care au fost expuse unei agresiuni din partea “posesorului” – adică din partea omului – prin diferite practici alimentare, sau vicii, sau neputinţe, sau constrângeri profesionale. Sau organe care au pur şi simplu o slăbiciune, moştenită genetic

Oricare ar fi cauza, efectul este acelaşi: devastator asupra psihicului uman, distrăgându-l de multe ori de la orizontul mântuirii. Din această cauză – aceea a posibilei pierderi duble: suflet şi trup – ne gândim să deschidem o linie de comunicare (prin intermediul revistei noastre) prin care cei cei care au traversat experienţa asta să o poată împărtăşi şi altora. Deja avem câteva mărturii, pe cât de emoţionante, pe atât de eficiente ca sfaturi şi abordare “tactică”; iar numărul lor creşte lună de lună.

Vă rugăm, aşadar, să ne împărtăşiţi experienţele voastre (cele care se pot spune), pentru a putea înţelege mai bine mecanismele apărării şi luptei contra cancerului. Solidaritatea şi ajutorul se manifestă şi aşa, vorbindu-i altuia despre “vămile” prin care ai trecut şi tu. Trebuie demascată puterea aceasta teribilă care se ascunde în frica şi suferinţa produse de cancer. Trebuie dat în vileag răul, trebuie numit, şi atunci lupta cu el e mai clară, mai eficientă! Mai duhovnicească!

RĂZVAN BUCUROIU