LOADING

Type to search

Lumea credintei nr. 124, noiembrie 2013

Share

EDITORIAL   –  MULȚUMIRI!

 

Dragi prieteni, mai ţineţi minte? Editorialul trecut a purtat titlul de „Ajutor!” Acum titlul lui este „Mulţumiri!”. De ce? Pentru că nu este popor mai sensibil la cele sfinte decât poporul român! Cum strigi după ajutor, poţi fi sigur că îl primeşti. Iar dacă este vorba despre sfinţi, despre locaşurile lor, atunci generozitatea românească e neîntrecută. Longevivă, trainică, dezinteresată.

Să trecem la fapte, mai precis la faptele VOASTRE. Am adunat în cont, de la 1 octombrie până la data când revista a plecat în tipar (25 octombrie) suma de 15.523 lei, reprezentând aproape 3.500 EURO. Aşadar, ne trebuiau 2.500 de EURO şi am strâns 3.500! Ceri un leu şi primeşti doi… „Hristos este marele boier”, asta a spus-o neegalatul Nicolae Steinhardt. Iar voi Îi călcaţi pe urme. Şi e bine aşa, căci omul se cunoaşte după fapte, mai puţin după vorbe.

Aşadar, cu inima senină, cu banii pregătiţi (dar şi cu fruntea sus!), vom merge la Vidin. Evident, totul va fi consemnat în imagini (va fi un reportaj amplu, publicat în numărul din decembrie), pentru a rămâne neştearsă în amintire această pagină de dragoste faţă de măicuţa noastră, Cuvioasa Parascheva de la Iaşi, ale cărei sfinte moaşte au călătorit în Balcani, poposind şi la Vidin. Pe urmele ei de har vom fi şi noi, pe urmele parfumului ei de mir, pe urmele atâtor minuni pe care le-a săvârşit, ca grabnic ajutătoare. Şi un proverb spune: „Cel care ajută repede, de două ori ajută”! Aşa şi voi: aţi ajutat repede, până la venirea iernii – aţi ajutat de două ori! Domnul să vă răsplătească fapta!

 

Răzvan BUCUROIU