LOADING

Type to search

Nordul îşi cere tributul de copii

Share

Preasfinţitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord a mers luni 22 mai 2017, în Tampere, Finlanda, pentru a o întări sufleteşte pe Camelia‑Mihaela Smicală, mama româncă ai cărei copii au fost luaţi de Protecţia Copilului.

Ierarhul român a încurajat‑o pe femeia îndurerată, rugându‑se pentru izbăvirea din necazuri a familiei sale şi pentru copiii săi, Johan‑Mihai şi Maria‑Alexandra. Părintele Episcop Macarie a îndemnat‑o pe mamă să îşi pună nădejdea în Hristos şi în Maica Domnului, aducând aminte de cazuri similare care, în cele din urmă, au avut un deznodământ pozitiv. De asemenea, ierarhul a apreciat că recentele manifestaţii de solidarizare cu Camelia‑Mihaela Smicală nu vor rămâne fără ecou. „Nu trebuie abandonată lupta şi nici pierdută nădejdea, ci înmulţită rugăciunea şi continuate, pe toate căile, demersurile de remediere a situaţiei”, a transmis Preasfinţitul Macarie.

De la început, Preasfinţitul Episcop Macarie s‑a implicat în cazul Cameliei‑Mihaela Smicală, oferind, împreună cu păstoriţii săi din Scandinavia, asistenţă duhovnicească şi materială.

În paralel, noi, la Bucureşti, am manifestat paşnic, chiar de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, în faţa ambasadei Finlandei. Câţiva jandarmi au asigurat ordinea în faţa a două‑trei sute de creştini, însă cei prezenţi erau atât de civilizaţi încât nu a fost nevoie de nici o intervenţie. Printre cunoscuţii pe care i‑am întâlnit acolo: Victor Roncea, Iulian Capsali cu soţia şi o parte din copii, Rafael Udrişte, copii ai familiei Laurian şi Iulia Ţoţa. E drept, noi am plecat după o jumătate de oră, poate între timp au mai venit şi alţii, însă gestul de solidaritate e cel care contează. Gest care i‑a făcut pe unii participanţi să plângă la propriu pentru soarta acelor copii. E clar, trăim într‑o lume care a luat‑o complet razna!

Răzvan BUCUROIU