LOADING

Type to search

Lumea credintei nr. 7 (132), iulie 2014

Share

EDITORIAL  –  LEACURI

Coperta leacuri tipar

Tot mai multă lume se îndreaptă spre folosirea leacurilor naturale, spre fitoterapie, spre medicina naturistă. Acesta este, de bună seamă, un lucru bun, ştiut fiind că medicamentele de sinteză, prin folosirea îndelungată, provoacă reacţii adverse sau chiar generează alte maladii. Însă şi aceste leacuri tradiţionale trebuie atent folosite, preparate cu grijă, dar, mai ales, trebuie ţinut cont de sursa care le pune în circulaţie. Cu alte cuvinte, nu orice formulă – zis terapeutică – apărută în te miri ce revistă sau pe cine ştie ce site este şi omologată de tradiţie, este şi verificată de o practică seculară, cu rezultate serioase, de netăgăduit. Şi aici credulitatea sau ignoranţa fac victime, iar rostul nostru, al presei creştine, este de a prezenta numai lucrurile ştiute, trăite, verificate în amănunt, pe termen lung.

Iată motivul pentru care am editat, după o îndelungată experienţă şi cugetare, o carte de leacuri mânăstireşti. Ştiut fiind că nu tot ce zboară se mănâncă – inclusiv în mediul monahal –, am aşteptat acest manuscris ca pe o pâine caldă. Un manuscris care să poarte fără dubii amprenta unui alcătuitor serios, să fie rodul unor cercetări, documentări şi călătorii la faţa locului, direct la sursă. Mariana Borloveanu, un om cu vastă experienţă în presa creştină, teolog şi filolog, şi-a asumat această sarcină deloc uşoară: de  a prezenta cele mai cunoscute şi verificate leacuri, pe care mânăstirile ortodoxe din România şi din Balcani le practică de secole!

Aşadar, aveţi acum în librării şi pangare rodul şi sinteza unor practici multiseculare de tratare a unor afecţiuni, iar recomandarea vine chiar din partea celui mai cunoscut teoretician şi practicant al medicinei creştine: doctorul Pavel Chirilă. Desigur, trebuie să ţinem seamă, totdeauna, că cel care tratează e medicul creştin sau bătrânul monah, dar Cel care vindecă e numai Hristos. Dacă am înţeles asta, putem să trecem la treabă: adică să ne îngrijim neputinţele trupului cu cele mai eficiente remedii, care ne pot face viaţa ceva mai uşoară şi ne pot ţine astfel, fără abateri, pe calea mântuirii.

Răzvan Bucuroiu

———————————————————————————————————————————————–

Prietenii nostri de la Inmedio au dezvoltat cateva servicii interesante:  puteti sa va abonati la alerta pentru revista Lumea Credinței,  puteti vedea in ce magazine Inmedio este disponibila aceasta si chiar o puteti rezerva in magazinul preferat. Toate serviciile sunt disponibile aici http://inmedio.ro/categorii/hobby-uri/420-lumea-credintei-romania