LOADING

Type to search

Lumea credintei nr. 9 (134), septembrie 2014

Share

EDITORIAL    – 10 OCTOMBRIE

 Anul acesta, 10 octombrie cade într-o vineri. Vineri este şi ziua în care, în multe dintre bisericile ortodoxe se săvârşeşte taina Sfântului Maslu. La această taină aleargă mulţime de oameni care suferă de o boală sau alta, de o neputinţă oarecare sau pur şi simplu cei care vor să se împărtăşească în acest fel de puterea uleiului sfinţit şi de forţa rugăciunilor pentru sănătate.

Ei bine, pe 10 octombrie va fi lansată o nouă revistă sub egida Editurii Lumea Credinţei. Nu am mai făcut asta de foarte multă vreme, mai exact din 2008, când am lansat Lumea Monahilor, şi, sincer, ne era dor de un asemenea eveniment! A fost criza economică cea care ne-a impiedicat să diversificăm mai mult gama de publicaţii ortodoxe, de ghiduri utile şi de periodice. Dar gata acum, să uităm de criză, căci oamenii au nevoie de sprijin. Mai precis: lansăm revista Leacuri şi reţete mănăstireşti, care vine în ajutorul imediat al celor care au nevoie de un leac tradiţional, de un sfat culinar adecvat sau de o rugăciune pentru sănătate. A lor sau a celor dragi. Leacurile sunt culese numai la faţa locului, în mănăstirile din România şi din Balcani, reţetele de bucate (de dulce sau de post) sunt luate direct din cuhniile sau din trapezele mănăstirilor şi schiturilor, iar rugăciunile sunt aflate de la monahii care se roagă permanent pentru nevoile lumii. Desigur, nu va lipsi sfatul nutriţionistului şi al medicului creştin, care să completeze şi să ateste calitatea remediilor prezentate în cele 100 de pagini color. În plus, vom avea în fiecare număr câte o poveste reală a unei tămăduiri pe bază de leacuri sau prin rugăciune la o icoană făcătoare de minuni sau la sfinte moaşte. Aşa cum v-am obişnuit în cei peste 11 ani de când suntem împreună, totul este cules de la faţa locului, totul este îndelung verificat, bine cumpănit, bine dozat ca informaţie. Putem duce o viaţă spirituală intensă şi o viaţă trupească sănătoasă dacă urmăm anumite sfaturi şi reguli de vieţuire. Ei bine, în revista Leacuri şi reţete mănăstireşti vor fi adunate sfaturile elementare şi posibil de urmat chiar de către omul modern. Nu este greu – trebuie doar puţină voinţă, perseverenţă şi entuziasm.

Revista Leacuri şi reţete mănăstireşti este gândită ca un periodic care va apărea din 3 în 3 luni (aşadar, următoarea apariţie va fi pe 10 ianurie 2015), este scrisă de Mariana Borloveanu (autoarea cărţii Leacuri mănăstireşti), Laurenţiu Cosmoiu şi alţi colaboratori ai noştri mai vechi, va avea un aspect grafic desăvârşit şi va costa 10 lei; într-o primă fază, nu se fac abonamente. Revista va putea fi găsită în toată reţeaua de chioşcuri şi tonete, în supermarketuri, în librăriile de profil, la pangare, în magazinele online. Ea va putea fi comandată şi printr-un sms, la un număr pe îl vom comunica.

Aşadar, dragi prieteni, haideţi cu toţii să ne bucurăm de ceea ce până mai ieri părea imposibil de atins şi de aflat: remediile şi leacurile mănăstireşti, “ferecate” între zidurile chinoviilor, în sihăstrii şi în alte vetre de rugăciune. Acum leacurile sunt “coborâte” în lume, spre vindecarea şi spre alinarea oamenilor. Şi aşa cum călugării ni le-au încredinţat spre ajutor imediat, tot aşa să ne rugăm şi noi chiar din tumultul lumii pentru ei, pentru liniştea şi mântuirea lor. Fiecare să facă ceea ce trebuie şi poate, iar lumea va fi, cu siguranţă, mai bună!

Răzvan BUCUROIU

_________________________________________________________________________________________

Prietenii nostri de la Inmedio au dezvoltat cateva servicii interesante:  puteti sa va abonati la alerta pentru revista Lumea Credinței,  puteti vedea in ce magazine Inmedio este disponibila aceasta si chiar o puteti rezerva in magazinul preferat. Toate serviciile sunt disponibile aici http://inmedio.ro/categorii/hobby-uri/420-lumea-credintei-romania