LOADING

Type to search

Articole sponsorizate

Covoare si traverse bisericesti – Semnificatia Vulturului Bicefal

Share

Un simbol al popoarelor crestine, a pietatii si a intelepciunii, vulturul cu doua capete se regaseste si pe steagul Patriarhiei Ecumeinice din Constantinopol si pe Muntele Athos, De asemnea vulturul mai este si un simbol al Monahismului. Monahul trebuie sa fie asemenea vulturului: sa zboare pe culmi neatinse de alte pasari si sa fie ager. De la Moise citire, cel care pune bazele dreptului iudaic, legii, care spune: „Israele ca Vulturul ai iesit din Egipt si ai lasat în urma un faraon invins”, deci vulturul nu poate fi reprezentat decat cu aripile intinse si el însoteste pe invingator.
În Tarile Romane, vulturul bicefal constituie elementul principal al stemei Cantacuzinilor, preluat tocmai pentru a-si sublinia originea nobila, de descendenti, pe linie paterna, din elita fostului Imperiu bizantin; doi Cantacuzini, Ioan al VI-lea si fiul sau Matei, fusesera imparati ai acestui mare imperiu crestin, ceea ce le conferea, intr-un fel, legitimitate în asumarea acestui simbol.

In ultimii ani, tot mai multe lacase de cult opteaza pentru infrumusetarea bisericii cu traverse si covoare, de culoare grena, cu imprimeul Vulturului Bicefal in tesatura lor.

Unul dintre principalii furnizori de covoare bisericesti, este magazinul online Startdecor, unde am regasit diverse modele de tip traversa, care pot fi personalizate in functie de dimensiunile bisericii. Latimea disponibila este de 060cm, 080cm, 100cm, 120cm sau 150cm, iar lungimea la alegere. De asemenea covoarele rotunde din fata Sfintei Mese sunt foarte solicitate. Acestea sunt disponibile la diametru de 080cm, 100cm, 120cm, 150cm sau 200cm.

De la reprezentantii magazinului am aflat ca toate traversele achizitionate ajung la parohie prin curier, iar inainte de a fi expediate, sunt festonate la capete.

Pe langa rolul sau de infrumusetare, covorul are o influenta majora si asupra acusticii, care este influentata in mod pozitiv.

Startdecor este prezent in mediul online din Romania de peste 5 ani, cu scopul de a veni in sprijinul clientilor si a le oferi solutii in alegerea produselor pentru amenajarea diverselor spatii interioare si exterioare. De la inceputul lunii octombrie 2020, produsele Startdecor se regasesc si in Ungaria prin magazinul Startdecor.hu.

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *