LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Lansarea volumului MĂRTURII ÎNCRUCIȘATE

Share

Librăria Sophia vă invită pe 21 iunie 2018 la ora 18.00 la prezentarea cărţii

„Mărturii încrucişate. Faptul creştin în era smartphone”.

Invitaţi la evenimente sunt:
Radu Preda
Răzvan Bucuroiu
Teodor Baconschi

Interlocutorul lui Răzvan Bucuroiu nu este fostul ministru de externe al României, ci un bun prieten şi vechi coleg de întreprinderi culturale creştine. Este, fără îndoială, cea mai intimă dintre conversaţiile purtate de Teodor Baconschi în ultimii ani, dar cartea nu se transformă într-o spovedanie autobiografică, ci rămâne un dialog elegant despre spiritul veacului şi duhul de dincolo de timp.
Teodor Baconschi se lasă antrenat de Răzvan Bucuroiu într-un soi de itinerarium mentis in Deum, a cărui încheiere depăşeşte orizontul vremelnicelor nostre intrigi şi interogaţii, „pentru a face loc simplităţii negrăite, acel vast tărâm pe care îl vom străbate, cu ochii deschişi, la capătul ostenelilor noastre”.
Nu atât desluşirea tarelor şi tiparelor umanităţii de azi îi preocupă pe cei doi prieteni, cât lămurirea şi limpezirea de sine, întru cele de sus. Iată de ce, chiar şi când atinge coardele discordante, dialogul nu este polemică, ci agapă, împreună-rostire a doi creştini-ortodocşi, înscrişi pe acelaşi drum al interogaţiei salvatoare, în interiorul tradiţiei lor.

Adrian Papahagi

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *