LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Părintele Episcop Macarie Drăgoi la Centrul Social pentru imigranți și persoane nevoiașe din Uppsala

Share

De sărbătoarea Sfântului Nicolae, Părintele Episcop Macarie Drăgoi la Centrul Social pentru imigranți și persoane nevoiașe din Uppsala: „Urmarea faptelor și viețuirii Sfântului Nicolae este singura strategie prin care Biserica poate recuceri inimile poporului lui Dumnezeu”

Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord a ales ca, de praznicul Sfântului Ierarh Nicolae, 6 decembrie 2016, să fie alături de cetățenii români găzduiți la Centrul Social pentru imigranți și persoane nevoiașe din Uppsala, Suedia. După săvârșirea Sfintei Liturghii, ierarhul a împărțit daruri și a cercetat cetățenii români din acest Centru, în mare parte de etnie rromă, interesându-se de starea și perspectivele lor. Patru copilași nebotezați, vor fi botezați de episcopul românilor din Europa de Nord cu prilejul Sfintelor Sărbători.
În cuvântul de învățătură, Părintele Episcop Macarie a evocat viața și exemplul oferit de Sfântul Ierarh Nicolae, arătând, totodată, și cauza uriașei sale popularități. „Sfântul Nicolae a fost întotdeauna alături de cei lipsiți, de cei săraci și de cei nedreptățiți. Faptele sale sunt binecunoscute: a salvat de prostituție tinere dintr-o familie scăpătată, a intervenit pentru oameni condamnați pe nedrept, a făcut nenumărate și neștiute fapte de milostenie. Cum scrie în viața sa, toată ziua, se îndeletnicea cu lucrurile ce se cuveneau dregătoriei sale, ascultând nevoile celor ce veneau la dânsul, iar ușile casei lui erau deschise tuturor, căci era bun către toți și apropiat. Sărmanilor le era tată; săracilor, milostiv; mângâietor celor ce plângeau, ajutător celor năpăstuiți și tuturor mare făcător de bine. Bun către toți și apropiat – iată modelul fiecărui păstor și arhiereu al Bisericii, dar și al fiecărui credincios.”
Părintele Episcop Macarie a arătat că o astfel de viețuire explică faima uriașă a Sfântului Nicolae. „Viața sa ne arată cât de mare impact are o astfel de prezență evanghelică în lume, este un exemplu concret despre ce este și cum arată o Biserică vie. Faptele sale au străbătut timpurile și întinderile geografice, au devenit sursă de inspirație pentru frumosul obicei de a face daruri apropiaților, de a-i bucura pe cei sărmani și necăjiți. Urmarea faptelor și viețuirii Sfântului Nicolae – a mai spus Preasfințitul Macarie- este singura strategie prin care Biserica poate recuceri inimile poporului lui Dumnezeu.”
La finalul slujbei, ierarhul a felicitat și a binecuvântat copiii și adulții care poartă numele Sfântului Ierarh Nicolae.

www.episcopiascandinavia.se

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Up