LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Piatra de temelie pentru Capela ”Sf. Cuv. Parascheva” din incinta Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Galaţi

Share

Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a pus piatra de temelie pentru Capela ”Sf. Cuv. Parascheva” din incinta Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Galaţi

Astăzi, 25 noiembrie a.c., Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a fost prezent în cadul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase ”Sfânta Cuvioasă Parascheva” din municipiul Galaţi pentru a pune piatra de temelia pentru capela ce se va construi în incinta acestei instituţii medicale, ocrotită de Sfânta Parascheva.

Cu acest prilej, Arhiepiscopia Dunării de Jos a continuat ajutorarea acestui spital desemnat ca spital-suport COVID prin oferirea de produse pentru dezinfectare, mănuşi chirurgicale şi alte materiale pentru igienă, precum şi cărţi de zidire sufletească pentru personalul medical şi auxiliar, dar şi pentru pacienţii internaţi sau cei veniţi în ambulatoriu în unitatea medicală.

Pentru cadrele medicale şi pacienţii internaţi în acest spital a fost o zi de mare bucurie duhovnicească, întrucât Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a aşezat piatra de temelie pentru un nou locaş de cult, având în vedere şi situaţia spaţiului amenajat pentru slujire în interiorul unităţii medical, care, în această perioadă de pandemie nu a mai putut fi utilizat.

La slujba de sfinţire au participat preoţi, reprezentanţi din conducerea spitalului, cadre medicale, personal administrativ şi alţi credincioşi.

După ce chiriarhul Dunării de Jos a aşezat piatra de temelie pentru noua biserică, rânduind totodată ca ocrotitoare cerească pe Sfânta Cuvioasă Parascheva, a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură în care explicat sensurile aşezării unei pietre de temelie pentru un nou locaş de închinare, subliniind importanţa zidirii unui biserici mai ales acolo unde se depune efort pentru vindecarea nostră trupească şi sufletească.

După momentul sfinţirii, a urmat o activitate de sprijinire a acestei unităţi medicale cu alcool sanitar, clor, săpun lichid, mai multe tipuri de dezinfectanţi şi mănuşi chirugicale, în valoare de 12.000 lei.

Materialele oferite astăzi Spitalului ”Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Galaţi au fost pregătite de preoţi şi angajaţi ai Centrului eparhial, fiind ulterior transportate, cu respectarea normelor legale în vigoare, către unitatea medicală beneficiară.

De la începutul perioadei de pandemie, la iniţiativa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopia Dunării de Jos a donat și distribuit de nenumărate ori, produse alimentare, materiale igienico-sanitare și aparatură medicală spitalelor din cele două judeţe ale Eparhiei Dunării de Jos, Galaţi şi Brăila.

În contextul actual din ţară, această unitate sanitară asigură asistența medicală pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, fiind unul dintre cele trei spitale din municipiul Galaţi desemnat ca suport COVID în întregime.

Aflat în prima linie în lupta cu noul coronavirus, acest spital are mare nevoie de orice fel de ajutor, având în vedere numărul mare de persoane infectate din ultima perioadă.

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase ”Sfânta Cuvioasă Parascheva” este situat în partea de nord a oraşului Galaţi pe strada Traian la nr. 393, în cartierul numit ”Bariera Traian”, nume legat de existenţa pe vremuri a unui punct de carantină.

Din data de 14 octombrie 1996, denumirea spitalului se schimbă în Spitalul de Boli Infecţioase ”Sf. Cuv. Parascheva” Galaţi, după sfinţirea anexei ”Internări” a pavilionului central A şi alegerea Sfintei Cuvioase Parascheva ca ocrotitoare spirituală a acestei instituţii medicale.

Spitalul dispune de 120 de paturi şi, în afara acestei perioade de pandemie, asigură diagnosticul şi tratamentul de specialitate pentru boli febrile, boli infecţioase bacteriene, virale, micotice şi parazitare cu toate localizările (inclusiv hepatite, meningoencefalite, pneumonii, boli diareice, HIV/SIDA), boli cu transmitere sexuală şi boli dermatologice.

Pr. Rareş Bucur

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *