LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Administrația Obama susține că persecuțiile Statului Islamic împotriva creștinilor, nu constituie un GENOCID

Share

josh earnest secretar de presa casa albaAdministrația Obama susține – dacă vă vine sa credeți sau nu – ca persecuțiile Statului Islamic împotriva creștinilor din Irak și Siria… nu constituie un genocid. Punctul în care ar fi corect sa fie folosit termenul ca atare, “nu a fost atins”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest, la o întrunire de presă.

Întrebat dacă Statul islamic (IS, fost ISIS / ISIL) practica un genocid în vederea exterminarii creștinilor din Siria și Irak, Earnest a declarat: “În optica mea, utilizarea acestui cuvânt implică o determinare legală foarte specifică, care în acest moment nu a fost atinsa”.

“Ne-am exprimat preocupările demult, vizavi de tendința – bine, nu o tendință – de tactica, folosită de ISIL in sacrificare minorităților religioase din Irak și în Siria”, a adăugat el, citat de Televiziunea Ruseasca, in ultimele ore.

“Dar am fost destul de sinceri și de directi, vizavi de modul în care tacticile ISIL sunt demne de un răspuns internațional, robust. Iar aceste tactici includ dorința de a viza minoritățile religioase, inclusiv pe cea a creștinilor”.

Convenția ONU din 1948 privind prevenirea și pedepsirea genocidului, afirma ca genocidul este “act comis cu intentia de a distruge, în totalitate sau partial, un grup național, etnic, rasial sau religios”, inclusiv prin intermediul “uciderii membrilor grupului”.

În martie 2015, un raport al Comitetul Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului declara: “Actele de violență [ale Statului Islamic – IS – în Irak și Siria], comise împotriva civililor, pornind de la apartenența lor sau aparenta apartenența la un grup etnic sau religios ar putea constitui un genocid”.

Conform unei rezoluții a Parlamentului European, adoptată în aprilie 2015, dupa cum aminteste un raport de ultima ora RT, “creștinii sunt grupul religios cel mai persecutat; întrucât extremismul și persecutarile de această natură evolueaza ca factor important în fenomenul de creștere a migrației în masă; întrucât, conform datelor, numărul creștinilor uciși în fiecare an, este mai mare de 150.000”.

În decembrie anul trecut, mai mult de 60 de parlamentari britanici au semnat o scrisoare initiata de Rob Flello si Lord Alton. Ei i-au cerut Premierului David Cameron să colaboreze cu ONU, pentru a se asigura ca termenul de “genocid” va fi folosit pentru a descrie uciderea sistematică a grupurilor minoritare, inclusiv a creștini și yazidiților, în Irak și Siria.

Persecutarea continuă a minorităților creștine din Siria și Irak a dus la scaderea dramatica a numarului acestora. În Irak, creștinii sunt circa 300.000, dintr-un total de aproximativ 1,4 milioane inregistrat in 2003, potrivit estimărilor facute in 2015 de un ONG catolic din Marea Britanie. În Siria, există acum doar 500.000 de creștini, comparativ cu cei peste 1,25 milioane din 2011.

Creștinismul, afirmă raportul, este pe cale să dispară în Irak, cel mai probabil în următorii 5 ani, și ar putea avea aceeași soartă în majoritatea țărilor din Orientul Mijlociu.

sursa: lonews.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *