LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Ajutor social-filantropic material și financiar de la biserica Sf. Pantelimon din București celor afectați de pandemie

Share

Ajutor social-filantropic material și financiar în cuantum de 11 000 lei,

oferit prin intermediul departamentului Ateneul Sfântului Pantelimon de la biserica Sf. Pantelimon celor afectați de pandemie

 

 

  1. 6000 lei donați prin intermediul Ateneului Sfântului Pantelimon pentru sprijinirea copiilor care stau doar cu bunici sau proveniți din familii monoparentale

În contextul crizei sanitare determinată de pandemia cu noul coronavirus, în memoria domnului Ștefan Bogdan Airinei, directorului fondator al companiei EDWARDS România (mutat la cele veșnice în urmă cu un an!), firmă subsidiară a grupului suedez EDWARDS  (înfiinţat în Göteborg, anul 1915), marți, 31 martie 2020, doamna Ioana Airinei (soția) a făcut o donație în valoare de 6.000 de lei.

Acest ajutor financiar, realizat prin intermediul Departamentului pentru copii și tineret Ateneul Sfântului Pantelimon de la biserica Sf.Pantelimon – Foișorul de Foc din Capitală, este destinat copiilor care stau cu bunici întrucât părinții sunt în străinătate, precum și pentru cei care provin din familii monoparentale,.

Precizăm că la această acțiune de binefacere și-a adus contribuția și doamna Julieta Mihăilescu, directorul Școlii Gimnaziale Maica Domnului din București, care – răspunzând chemării Patriarhiei Române de a uni rugăciunea cu fapta bună manifestând iubire și solidaritate – și-a manifestat de la începutul acestei crize sanitare grija și preocuparea pentru această nouă grupă de risc, copii vulnerabili întrucât sunt îngrijiți doar de copii sau mame singure care au în întreținere unul sau mai mulți copii, aflați zilele acestea într-o situație foarte dificilă.

 

  1. 3000 lei donați prin intermediul Ateneului Sfântului Pantelimon pentru sprijinirea persoanelor vârstnice din parohia Sfântul Pantelimon

De asemenea, soția directorului EDWARDS România a susținut în egală măsură programul Ateneului Sfântului Pantelimon de asistență la domiciliu a persoanelor aflate în dificultate  oferind hrană, apă și produse igienico-sanitare în cuantul de 3 000 lei, care vor fin distribuite într-un bloc de garsoniere din parohie prin intermediul voluntarului Mariana Ivan.

 

  1. 2000 lei donați la recomandarea Ateneului Sfântului Pantelimon pentru persoanele internate în Centrul de Îngrijiri Paliative ”Sfântul Nectarie”

Facem precizarea că, la recomandarea Ateneului Sfântului Pantelimon, directorul EDWARDS România a oferit un ajutor material (alimente și apă) în cuantum de 2 000 lei persoanelor adulte cu afecţiuni oncologice in stadiu terminal care sunt asiguraţi, dar nu au familie sau care nu pot fi îngrijiţi în familie, din cadrul Centrului de Îngrijiri Paliative ”Sfântul Nectarie”, prin intermediul doamnei Adriana Căruntu, directorul Centrului, care-i mulțumește pe această cale pentru gestul făcut.

 

În acest context, unul dintre acești binefăcători a donat, prin intermediul Ateneului Sfântului Pantelimon, celor trei preoți de la biserica Sfântul Pantelimon – Foișorul de Foc din București mănuşi, măști și vizieră de protecţie față de noul coronavirus.

 

Biroul de Presă al Departamentului Ateneul Sfântului Pantelimon

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *