LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Am ales

Share

0000

Am votat cu sotia si copiii dupa Sf. Liturghie si a iesit castigatoare o vizita la o familie de foarte buni prieteni, care au si ei patru copii. Nu am avut televizor, nu stiu nimic; sunt „virgin politic” in aceasta zi „importanta” a democrației românești.
Celor care o sa-mi faca observatia ca aveam lucruri mai bune de facut, de exemplu sa-mi exercit datoria de cetatean, o sa le spun sa nu ma agreseze inutil cu pretențiile lor de cruciați ai democrației. Nu am făcut un apel explicit la boicotarea unor alegeri care seamănă cu operația unui chist pilonidal pe o cangrena sociala generalizata, ca sa nu fiu acuzat de „anarhism”. Nu stiu daca nu am gresit.

Absolut nimic nu m-a facut sa aleg pe cineva in acest an, asa cum nu am respectat nici apelul „elitelor” tarii ca sa merg sa-l votez pe sanguinarul bolșevic Ion Iliescu, in confruntarea cu Vadim Tudor din anul 2000. Nimic din valorile in care cred si pe care le sustin nu se regasesc in vreun candidat de astazi. Și niciodată nu o sa mai aleg „raul mai mic”. Mi se pare o grava manipulare, la care nu vreau sa fiu părtaș. 25 de ani de „rău mai mic” au dus la starea de marasm in care ne găsim astăzi. Ajunge!
Avem nevoie de oameni politici, nu de surogate triste si mediocre. Avem nevoie de o politica a interesului național, nu de una a complicității și înșelăciunii.

PS Imi pare rau ca nu exista optiunea de a bloca toate comentariile la aceasta postare. Nu o sa dau explicații mai multe celor care le cauta cu orice preț. Nu am nimic cu aceia care au votat; e optiunea lor si o respect.
Eu am ales sa nu aleg.

 

Iulian CAPSALI

1 Comment

 1. Marius Matei 4 noiembrie 2014

  Laurentiu Dumitru a scris: „5-6 ore la coadă pentru vot… Diaspora noastră a dat dovada unui extraordinar civism, chiar dacă unora dintre noi ni se pare că mulți dintre cei plecați și-au cam uitat țara și limba. Votul românilor din diasporă se va dovedi decisiv peste 2 săptămâni, pentru că lor le pasă. Tot pentru că le pasă, ei trimit bani constant în țară ajutându-și rudele și, astfel, economia țării.
  Lentoarea autohtonă a primit ieri o lecție! Române, las’ că votează pentru tine fratele de la Paris și fiica din Londra, tu n-ai nicio grijă, primești lunar bani prin Western Union sau MoneyGram!
  Nu e nevoie să mă contraziceți, fiecare are dreptate în felul său.
  E doar părerea mea, nu țin să vă conving de (alt)ceva!”

  Răspunde

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *