LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Andrei Plesu conferenţiaza la Cluj

Share

Cunoscutul om de cultură, Andrei Pleşu va susţine astăzi o conferință la Cluj-Napoca. Andrei Pleșu va vorbi despre „Parabolele lui Iisus. Adevărul ca poveste”, prelegere denumită astfel după volumul aparut anul trecut. Evenimentul va avea loc de la ora 18:00 în sala Auditorium Maximum a Universității Babeș-Bolyai. În deschiderea conferinței vor vorbi ÎPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei și teologul Radu Preda. Manifestarea este organizată de Arhiepiscopia Clujului în colaborare cu Facultatea de Teologie Ortodoxă din municipiu. Conferinţa va fi urmată de întrebări, după care omul de cultură va acorda autografe.

Cartea „Parabolele lui Iisus. Adevărul ca poveste”, de Andrei Pleşu, a apărut în toamna anului 2012 la editura Humanitas. Volumul a fost desemnat „cartea anului 2012” de către Uniunea Scriitorilor din România.
Conferinţa este organizată de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului în colaborare cu Facultatea de Teologie Ortodoxă din oraş şi este inclusă în calendarul manifestărilor care marchează sărbătoarea Sfinţilor Trei Ierarhi, patronii şcolilor teologice clujene.

În acelaşi context maine de la ora 17.00, Andrei Pleşu va susţine prelegere în sala mare a Muzeului Mitropoliei Clujului din demisolul Catedralei Mitropolitane. Intrarea la ambele evenimente este liberă.

 
 
 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *