LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Apel la ocrotitorul urbei sucevene

Share

Marți, 31 martie 2020, în a cincea săptămână din Postul Mare, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a avut loc în municipiul Suceava un moment de rugăciune laolaltă cu ieșirea sfintelor moaște ale Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou, ocrotitorul acestui oraș.

La orele 16, s-a pornit de la Catedrala Arhiepiscopală Sfântul Ioan cel Nou, unde moaștele au fost așezate pe o platformă împodobită cu flori. Traseul a urmat, pe rând, mai multe cartiere ale orașului, însă fără staționări; în dreptul bisericilor, sfintele moaște au fost întâmpinate în sunet de clopot. Un moment emoționant l-a reprezentat scurta trecere prin curtea Spitalului Municipal Suceava, acolo unde mulți pacienți așteaptă vindecarea.

Din partea Arhiepiscopiei a participat Preasfințitul Părinte Episcop-vicar Damaschin Dorneanul și un număr redus de preoți.

Pe tot traseul s-au rostit rugăciuni pentru cei bolnavi, pentru personalul medical, pentru cei care mențin ordinea publică și pentru toți locuitorii Sucevei, atât de greu încercați în aceste zile.

A fost o rugăciune a inimilor, făcută cu multă sobrietate, cu discreție, fără participarea fizică a credincioșilor, aceștia rugându-se din locuințele lor.

În aceste vremuri de criză, de tulburare și de neliniște, Biserica Ortodoxă îndeamnă la mai multă rugăciune unii pentru alții, la solidaritate practică, precum și la respectarea măsurilor de protecție, inspirând încredere și speranță în rândul populației.

 

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *