LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Arhiepiscopia Dunării de Jos a oferit coşuri cu produse tradiţionale de Paști

Share

Arhiepiscopia Dunării de Jos a oferit coşuri cu produse tradiţionale de Paști cadrelor medicale, persoanelor din carantină și forțelor de ordine aflate la datorie în noaptea de Înviere

La iniţiativa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, în Sâmbăta Mare au fostoferite coşuri cu produse tradiţionale de Paști cadrelor medicale aflate în aceste zile de sărbătoare în spitalele din municipiile Galaţi, Brăila, Tecuci şi Târgu Bujor, persoanelor din centrele de carantină din cele două judeţe ale Eparhiei Dunării de Jos, precum și poliţiştilor, jandarmilor şi pompierilorcare sunt la datorie în noaptea de Înviere.

Pe lângă produsele tradiţionale de Paşti, respectiv cozonac, ouă roşii și pască, Arhiepiscopul Dunării de Jos a mai oferit Pastorala la Învierea Domnului, precum şi câte o icoană pictată de studenţii Secţiei Teologie-Artă Sacră din cadrul Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi și de elevii de la Secția Patrimoniu-Cultural din cadrul Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Andrei” – Galați pentru spitalele, penitenciarele şi centrele de carantină din Galaţi, Brăila şi Tecuci.

La aceste daruri s-au dăugat şi 2500 de măști de protecție, confecţionate de maicile de la mănăstirile din cadrul eparhiei.

Evenimentul a debutat, la orele amiezii, în sala ”Episcop Chesarie Păunescu” a Centrului eparhial, chiriarhul Dunării de Jos asfințit icoaneleşi le-a înmânat  fiecărui preot de caritate de la unităţile medical, penitenciare şi instituţiile angrenate în asigurarea ordinii publice.

În continuare, în parcul Centrului eparhial, chiriarhul Dunării de Jos a binecuvântat darurile pascale pregătite special de mănăstirile de maici și slujitorii sfintelor altare pentru această zi. Acestea au fost preluate de preoţii şi voluntariidesemnaţi, fiind oferite celor care în aceste zile de sărbătoare veghează şi se ostenesc pentru sănătatea și siguranța noastră, precum şi semenilor noştri aflaţi în carantină.

Peste 3000 de persoane au primit aceste daruri la Praznicul Învierii Domnului din partea Arhiepiscopiei Dunării de Jos, bucurându-se de dragostea şi dărnicia ierahului şi a slujitorilor în aceste zile de mare sărbătoare pentru întreaga creștinătate.

 

Pr. Rareş Bucur

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *