LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Artiștii iconari români la Copenhaga

Share

La 10 aprilie 2016, urmare Liturghiei, artiștii iconari români Matei Schinteie și Maria-Kornelia Schinteie din Covasna au inaugurat, cu sprijinul Ambasadei României la Copenhaga, expoziția de iconografie post-bizantină cu icoane pictate pe lemn,  în incinta Parohiei Ortodoxe Române din capitala daneză.
La evenimente au fost prezenți numeroși membri ai comunității de români din Danemarca, preoţi şi diaconi din Danemarca şi Suedia,  oficiali români (Alexandru Victor Micula, secretar de stat în Ministerul român al Afacerilor Externe,  Matei Viorel Ardeleanu, ambasadorul român la Copenhaga), diplomați, presă și artiști din România. Cu acest prilej, secretarul de stat Alexandru Victor Micula și ambasadorul Matei Viorel Ardeleanu au fost distinși cu decorația ”Crucea Nordului pentru mireni” a Europei de Nord de către P.S. Macarie Episcopul Europei de Nord.
În marja acestor evenimente, rapsozii Cornelia Ardelean-Archiudean și Alexandru Pugna, muzicieni sosiți din Bistrița Năsăud, după ce au fost şi ei decoraţi cu aceeaşi distincţie, au susținut un concert de pricesne tradiționale.

Perioada expoziţiei de iconografie post bizantină este din 10.04.2016 până la data de 10.05.2016.

Sursa: Ambasada României la Copenhaga

Info suplimentar, Foto şi Video găsiţi pe paginile de facebook:

Exhibitions Schinteie Art Expoziţii :

https://www.facebook.com/Exhibitions-Schinteie-Art-Expozi%C5%A3ii-1404001706561400/?fref=ts

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *