LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Bartolomeu deranjeaza si dupa moarte

Share
Arad, 5 II 2011
                               Stimate domnule Bucuroiu,
               
 Va scriu acum despre ceva ce m-a intristat foarte, in chiar ziua inmormantarii IPS Bartolomeu Anania editorialul ziarului „Romania Libera” se intitula „Cine ii va ierta pacatele lui Bartolomeu Anania?” Sincer m-a durut din mai multe motive: 
1) aveam un respect pentru acest ziar, in general verifica informatiile pe care le dau, consideram ca este un ziar liber de prejudecati; m-am inselat, articolul este plin de insinuari, de informatii neverificate si nedemonstrate ca fiind reale, autoarea se adresa  cu numele, fara sa foloseasca titulatura bisericeasca;
 2) nu este crestineste si nici omeneste ca in chiar ziua inmormantarii cuiva sa lansezi acuzatii, reprosuri si insinuari la adresa nimanui, cu atat mai putin unui om care a trait o varsta venerabila, care a suferit atat de multa persecutie in cei 90 de ani de viata.
Din pacate, media romaneasca (cu foarte putine exceptii ) alearga doar dupa raiting, dupa tiraj si daca asta inseamna scandal hai sa facem scandal, hai sa distrugem si ultima institutie in care au romanii cea mai mare incredere BISERICA. Ma intreb cine le va ierta pacatele celor care au scris, celor care au publicat acest editorial ? Ma intreb ce inseamna pentru acestia titlul ziarului in care publica ROMANIA LIBERA, libera de ce ? de prejudecati ?!, de minciuna ?!, de defaimare ?!, de manipulare ?! Eu asa as fi sperat dar din pacate vad ca pentru ei este doar libera sa minta, sa manipuleze, sa acuze, sa faca scandal.
M-a durut si ceea ce am citit pentru ca judecand dupa fotografia autoarei, aceasta are o varsta de ar putea sa-i fie nepoata celui pe care il denigra, aceasta lectura mi-a adus in gand scrisoarea pastorala a IPS Bartolomeu Anania de la aceste sarbatori intitulata „Va rog,parintilor,ocrotiti-va copiii!”, ce mare dreptate are cand ne spune „Nu am auzit de un ecologism spiritual, de un curent impotriva poluarii sufletelor tinere, sistematic agresate de libertinajul mediatic care le inculca gustul pentru vulgaritate, pornografie, violenta si desfrau.[…] Zadarnic curatim pamantul de gunoaie daca-l vom lasa populat cu oameni deformati si mutilati sufleteste.” Un asemenea om, mutilat sufleteste, mi se pare a fi si autoarea acestui editorial, ba mai mult un om care mutileaza sufleteste pe cei care o citesc si o cred .
Totodata, citind acest editorial mi-am amintit de predica pe care a tinut-o PS Timotei Episcopul Aradului in primavara anului 1994 la inmormantarea unui frate al bunicului meu, care a fost preot in episcopia Aradului. Spunea PS Timotei sa nu judecam noi oamenii pe preoti pentru ca acestia vor fi mult mai aspru judecati la a doua venire a lui Iisus, ei vor fi judecati si pentru oile pierdute din turma pe care au pastorit-o. 
Fie ca bunul Dumnezeu sa-i deschida mintea si sufletul celei care a scris acel articol, spre credinta cea adevarata si atunci nu va mai judeca, pentru ca nu este a noastra a oamenilor judecata.
Camelia Teodora Grosu, ARAD
Previous Article
Next Article

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Up