LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Bashiqa, Irak: Kurzii înalță din nou crucea pe biserică

Share

Clopotele bisericii au sunat din nou în orașul Bashiqa, din nordul Irakului, pentru prima dată de când a fost capturat de militanții „Statului Islamic” în urmă cu doi ani, conform unui raport PUKmedia.

0000000bg

Sfânta Liturghie a fost oficiată în această biserică, pentru prima dată, dupa o lungă perioadă de timp.

Raportul amintit mai sus este insotit de cateva imagini, in care a fost surprins momentul in care crucea mare de pe turla bisericii, care fusese deteriorata sub tirul focurilor de arma, a fost instalata de către membrii forțelor militare kurde Peshmerga, pe acoperișul bisericii. Un steag kurd a fost arborat în apropiere.

Bisericile creștine, templele yazidiților și alte altare din Bashiqa au fost, fie puternic deteriorate, fie complet distruse, ca urmare a acțiunilor teroriștilor.

Creștinii și yazidiții si-au exprimat recunoștința față de Presedintele kurd și Comandantul Suprem al Peshmerga, Massoud Barzani, pentru sprijinul și eforturile sale în eliberarea locurilor lor natale.

Peshmerga și trupele irakiene au eliberat Bashiqa, săptămâna trecută, în cadrul operațiunilor de eliberare a Mosulului, care se află la aproximativ 13 Km de aceasta localitate.

Sursa: https://lonews.ro/
Marius Matei

Preot in Floresti, jud. Cluj. Autor al cărții "Harta credinței. Meditații catehetice pentru copii și adulți", Editura Lumea credinței, București, 2020.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *