LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Biserica este împotriva incinerării umane

Share
Mai mulţi credincioşi din Cluj-Napoca au luat atitudine faţă de intenţia construirii în Cartierul Mănăştur a unui crematoriu uman. Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului este împotriva construirii crematoriului, Biserica Ortodoxă având mai multe argumente de principiu pentru care nu susţine incinerarea.„Primul argument este cel biblic şi anume, în momentul în care Adam a greşit Dumnezeu a spus ‘te vei întoarce din pământul în care ai fost luat că pământ eşti şi în pământ te vei întoarce’. Textual, se menţionează că omul atunci când pleacă din lumea aceasta trebuie să fie înhumat. În al doilea rând, nu se dă o cinstire cuvenită persoanei umane care e alcătuită din suflet şi din trup şi trupul trebuie cinstit şi după moarte. În al treilea rând drumul pe care Mântuitorul Iisus Hristos l-a făcut este paradigmatic. Domnul a murit pe Cruce, a fost înmormântat şi a înviat a treia zi. Noi creştinii murim, suntem îngropaţi şi vom învia şi împreună cu Domnul vom fi vii, zice Sfântul Apostol Pavel”, a explicat Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului.Preoţii de la mai multe biserici din zonă, alături de enoriaşii lor, au organizat un “marş al tăcerii”.

„Crematoriul care urma să fie deschis în Cluj-Napoca a trezit deopotrivă atât reacţia Bisericii cât şi reacţia societăţii civile locale care s-a sesizat, pe de o parte, şi faţă de acest proiect în sine care reprezintă nu doar o problemă de igienă publică, ci reprezintă şi o problemă de conştiinţă religioasă, dar şi faţă de atitudinea Primăriei, deloc transparentă şi necomunicativă în a promova un astfel de proiect cu foarte mari implicaţii asupra întregii comunităţi clujene”, a declarat părintele Bogdan Ivanov, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

Oamenii au strâns peste 500 de semnături pe care le-au depus la Prefectură şi Primărie.

1 Comment

  1. Laura 28 februarie 2014

    Adi, trebuie nepraaat sa mergi la un workshop cu Florin Constantinescu! O sa intelegi atunci de ce. Eu as lasa din toata seria doar numarul 6. Parca ar fi in San Francisco. Dar chiar si la aceea as mai restrange un pic cadrul sa nu se mai vada partea dreapta cu coltul alb sus si cel intunecat de jos. Restul sunt asa…doar niste poze de duminica! Tu poti face fotografii mai bune de atat.Se pare ca sufletul tau rezoneaza mai bine cu muntele te simti mai inspirat acolo! O toamna frumoasa!

    Răspunde

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *