LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Biserica Ortodoxă Română îi pomeneşte oficial pe luptătorii anticomunişti

Share

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărît, în şedinţa sa din 28 – 29 Octombrie a.c., să-i pomenească oficial la sărbătoarea Înălţării Domnului – Ziua Eroilor pe eroii creştin-ortodocşi din închisorile comuniste, ca şi pe cei din Decembrie 1989, alături de cei ai celor două războaielor mondiale.

756876

Acesta este cel mai important pas pentru recunoaşterea de către Biserică a jertfei pentru credinţă dată de luptătorii anticomunişti, după ce, în urmă cu mai mulţi ani, Sfîntul  Sinod a hotărît introducerea în slujba Sfintei Liturghii a ecteniei formulate de vrednicul de pomenite Mitropolit Bartolomeu Anania, el însuşi fost deţinut politc:

„Toţi eroii, ostaşii şi luptătorii români, din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe cîmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori pentru apărarea patriei şi a credinţei ortodoxe strămoşeşti, pentru întregirea neamului românesc, pentru libertatea şi demnitatea poporului român.“

 

RADU BĂLAȘA

 

Marius Matei

Preot in Floresti, jud. Cluj. Autor al cărții "Harta credinței. Meditații catehetice pentru copii și adulți", Editura Lumea credinței, București, 2020.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *