LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

BOR a trimis bani şi ajutoare către victimele inundaţiilor din Serbia

Share

inundatii-serbia-2014

 

Strigătul de ajutor al vecinilor sârbi, care au trecut prin cele mai grave inundaţii din ultima sută de ani, nu a rămas fără ecou în România.

Astfel, în urma unei colecte iniţiate de Patriarhia Română, Biserica Ortodoxă Română a strâns suma de “103 561 lei, precum şi o importantă cantitate de haine, produse neperisabile şi articole de igienă“, după cum se arată într-un comunicat postat pe siteul basilica.ro.

“La această sumă se adaugă ajutorul financiar al Patriarhiei Române în valoare de 20 000 lei şi al Arhiepiscopiei Bucureştilor în valoare de 10 000 lei.

Banii au fost utilizaţi pentru achiziţionarea de saltele, pături, lenjerie de pat, produse de igienă, alimente neperisabile şi apă care împreună cu produsele colectate în cele trei centre eparhiale din vestul ţării au fost transportate în Serbia şi oferite familiilor sinistrate prin intermediul Patriarhiei Sârbe“, informează Biroul de Presă al Patriarhiei Române.

Marius Matei

Preot in Floresti, jud. Cluj. Autor al cărții "Harta credinței. Meditații catehetice pentru copii și adulți", Editura Lumea credinței, București, 2020.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *