LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Breaking (good) news

Share

Cea mai bună veste posibilă (Întruparea lui Mesia) acoperă toate bârfele și panicile ce zboară pe stradă, precum odinioară petardele de Revelion. Ecoul acestei Știri aduse de înger direct de la Tatăl Ceresc reverberează în inimile sincere.

Având această Veste, nu mai suntem manipulați de propaganda răului. Având această Bucurie, nu mai semănăm sciziune și contradicție. Informația că Dumnezeu Se face om schimbă total lumea, mai acordă o șansă celor ce se luptă cu răul. Demonii au produs atât de multe diversiuni, încât omul fără un reper spiritual ușor poate fi confuzat. Rezultatul este tragic: mulți alergăm doar după superficialități, parcă îndoindu-ne de tot… Actualitatea Veștii Bune zădărnicește planurile rău-credincioșilor. Ofensiva răului este fără precedent în civilizația noastră. Cu atât mai mult efectele Bunei Vestiri pot fi împropriate de cei ce se încăpățânează să lupte în rezistența duhovnicească.

Nu înțeleg de ce alegem de atât de multe ori veștile proaste. Nu suntem de acord cu ele, dar le tolerăm, ne hrănim cu otrava lor, chiar le provocăm sau le răspândim. Câtă vreme Vestea Bună e atât de bună, vestea proastă nu mai contează decât ca sporire a vigilenței duhovnicești.

Lumea a refuzat să se convertească. Preferă să colecționeze arme și să provoace conflicte. Doar răul poate refuza convertirea, poate declanșa războaie, pentru a mima ulterior că ar fi prințul păcii.

Mesajul sonor trezește lumea din amorțeală: Sunați din toate trâmbițele (să fiți auziți), strigați DIN RĂSPUTERI, că Ziua Domnului este aproape (Ioil 2, 1). Strigătul de război împotriva răului îmbărbătează soldații (cei ce luptă) și descurajează inamicii. Fericiți cei ce cunosc strigătele de bucurie (Psalm 88, 15). A ne bucura DIN PLIN de Dumnezeu este ceva tainic. Această bucurie ne învăluie și se răsfrânge asupra întregii creații (nu este o convertire cu pistolul la tâmplă, este o înminunare, perplexitate în fața Armoniei). Bucuria este izbânda că răul e nimicit.

Bucuria care alină sufletul este iubirea (Cântarea Cântărilor 2, 8). Nu ne descurajăm văzând piedicile, ci ne încurajăm, știind că Dumnezeu ne călăuzește.

De vreme ce orice putere vine de la Dumnezeu și Dumnezeu nu aduce vești proaste, înseamnă că veștile proaste sunt lipsite de putere.

 

Marius Matei
Viata mea in Hristos
Tags:
Marius Matei

Preot in Floresti, jud. Cluj. Autor al cărții "Harta credinței. Meditații catehetice pentru copii și adulți", Editura Lumea credinței, București, 2020.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *