LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Bucurie pascală la împlinirea a 30 de ani de la punerea pietrei de temelie a celui mai reprezentativ locaş de cult din Brăila

Share

Urmând tradiţia ultimilor ani, în cea de a doua zi a slăvitului Praznic al Învierii Domnului, chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian s-a aflat în comuniune euharistică cu clerul din municipiul Brăila.

Ierarhul, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat slujba Sfintei Liturghii în Catedrala „Naşterea Domnului“ din Brăila, eveniment prilejuit şi de împlinirea a 30 de ani de la punerea pietrei de temelie a celui mai reprezentativ locaş de cult din Brăila.

Rugăciunile, cântările pascale și cuvântul de învățătură rostit de Părintele Arhiepiscop Casian, din această biserică brăileană, au adus bucurie în inimile slujitorilor Sfintelor Altare, dar și credincioșilor care au putut urmări slujba în direct pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

La final, chiriarhul Dunării de Jos a citit Rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei, a binecuvântat tradiţionalele ofrande pascale și hrana pregătită pentru semenii sărmani la cantina din cadrul Așezământului cultural și social-filantropic al parohiei. Această cantină oferă hrană caldă zilnic pentru aproximativ 200 de persoane, iar de la începutul perioadei de epidemie din țara noastră și până în prezent, eforturile au fost crescute pentru a ajuta cât mai mulți semeni nevoiași. Valoarea ajutoarelor oferite de această biserică în perioada de epidemie este în cuantum de 72.000 de lei.

***

Catedrala „Naşterea Domnului“ din municipiul Brăila se numără printre primele biserici ale cărei piatră de temelie a fost aşezată imediat după evenimentele din 1989, la data de 16 aprilie 1990, în ziua a doua a praznicului Învierii Domnului. După numeroase eforturi şi extraordinare investiţii financiare, la data de 26 decembrie 2005 s-a săvârşit slujba de binecuvântare a altarului catedralei brăilene, de către chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfințitul Părinte Casian.

Un important proiect aflat în derulare la această parohie îl reprezintă Aşezământul cultural şi social-filantropic, unde funcţionează o cantină la care servesc masa zilnic gratuit aproximativ 200 de persoane, o grădiniță, precum şi un magazin bisericesc cu obiecte de colportaj şi carte de zidire sufletească.

Din 27 noiembrie 2014, la Catedrala „Naşterea Domnului“ din Brăila fucţionează şi un punct de lucru al Agenţiei de Pelerinaj „Basilica Travel“ al Patriarhiei Române aşezat sub ocrotirea spirituală a Sfântului Cuvios Ioan Casian. Binecuvântarea şi inaugurarea sediului a fost săvârşită de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, în cadrul manifestărilor spirituale dedicate Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul oraşului Galaţi şi al României.

În prezent, în pronaosul catedralei din Brăila se execută lucrări de pictură în tehnica frescă.

 

Pr. Rareş Bucur

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *