LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Campania “Nu divorţului”

Share

ÎPS Andrei le-a vorbit clujenilor în seara de 15 mai 2013,  despre familia creştină şi implicaţiile divorţului. Aceasta, în cadrul campaniei “Nu divorţului” organizată cu binecuvântarea Înaltpreasfinţiei sale de Organizaţia Creştină “Agape” în colaborare cu Seminarul de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Programul manifestării a debutat la ora 18 cu  oficierea slujbei Vecerniei de către Mitropolitul Andrei, în Catedrala Mitropolitană. Alături de ÎPS Andrei au slujit: consilierul pe probleme de misiune şi protocol, pr. Arhidiacon Claudiu Grama, pr. prof. dr. Vasile Stanciu, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă, pr. Liviu Vidican-Manci, directorul Seminarului de Teologie Ortodoxă, duhovnicul Facultăţii de Teologie Ortodoxă, precum şi preoţii slujitori ai Catedralei.
La final, ÎPS Andrei le-a adresat celor prezenţi un cuvânt despre familie şi în special despre divorţ, problemă tot mai des întâlnită în România, dar și în lume: “În zilele noastre, una dintre calamităţile ce rod la rădăcina neamului şi la rădăcina societăţii în general, este divorţul. Eu constat cu multă strângere de inimă şi cu tristeţe că de la an la an divorţurile cresc în progresie geometrică”.
Seara a continuat în Aula “Nicolae Ivan” a Facultăţii de Teologie Ortodoxă, unde ÎPS Andrei le-a vorbit celor prezenţi despre familia creştină, aducând argumente din Sfânta Scriptură, Sfinţii Părinţi şi viaţa de zi cu zi: “Comuniunea dintre soţi este icoana comuniunii dintre Histos și biserică. La Cana, Hristos și-a arătat Slava Sa într-o <>. Vorbim despre normala comuniune Sfântă în familie, nu înseamnă că am și realizat-o. Observăm că în jurul nostru, comuniunea familială se deteriorează pe zi ce trece. În pofida mulțimilor de cărți scrise, a seminariilor și întrunirilor de specialitate, soții continuă să se înstrăineze unul de celălalt. Părinții se înstrăinează de copii și copiii de părinți. Și de fapt, mulți nu își dau seama că nu numai familia modernă este o problemă, ci și modul de viață modern.” Totodată în cadrul serii duhovnicești, ÎPS Andrei a răspuns întrebărilor venite din partea publicului pe tema familiei creștine și a problemelor ce apar în relația familială.
Această campanie are scopul de a atrage atenția opiniei publice și a cetățenilor cu privire la credința și valorile familiei creștine. A fost organizată în această zi, întrucât pe plan internațional, în ziua de 15 mai, s-a celebrat Ziua Familiei.

 

Alexandra Andereș 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *