LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Când se fac tunuri din clopote…

Share

Dacă dragostea nu ar fi o minune și nu ar fi făcătoare de minuni, Dumnezeu nu ar fi dragoste și oamenii nu ar fi crezut în El. Este foarte bizar că acest Dumnezeu al dragostei, al bunătății și al iertării este atât de contestat de post-revoluționarii francezi. Joseph de Maistre spune că această revoluție a produs un DELIR INEXPLICABIL, o impetuozitate oarbă, un DISPREȚ SCANDALOS față de tot ce este respectabil în oameni, o atrocitate de tip nou, care glumea pe seama trișărilor ei, o prostituție nerușinată a rațiunii și a cuvintelor ce exprimau virtutea. Efectele se simt din plin, în toată Europa.Vina noastră este propria ignoranță a creștinilor, faptul că nu știm ce avem și, drept urmare, nu prețuim.Falsa opinie este o minciună, o dragoste trucată, pe dos. Falsa opinie este ca un ban fals, culpabilizează toți complicii propagării asupra inocenților înșelați. Ura este falsa opinie prin excelență, deoarece neagă totul; dragoste, iertare, blândețe, respect. Suntem tentați (ispitiți) de filosofia nouă să acceptăm că totul este bine, că nimic nu e rău, când – de fapt – aproape totul este corupt, poluat, decadent. Numirea răului ca supremul bine este ispita finală. Să nu fim înșelați de cuvinte! Ororile nu vor fi bune niciodată, nici atrocitățile, nici trădările, nici apostaziile, nici egoismele, nici desfrânările. Totul va fi bine, doar dacă ne pocăim. Cărțile ateiste distrug vieți, care greu vor mai fi refăcute. Ateismul distruge o civilizație și construiește fantome.

Decreștinarea are multe efecte malefice. Cel mai vizibil este lipsa dragostei. Ținta este Biserica. Este o ură mare împotriva lui Hristos. Biserica este vinovatul de serviciu. Politicienii corupți, încă de acum 200 de ani, aruncă vina pe creștini, la fel ca Nero. Lupta împotriva creștinilor este fenomenul cel mai derutant și cel mai de neînțeles. În 1793, calendarul revoluționar îl înlocuiește pe cel creștin. Săptămâna este înlocuită cu decada. Se dorește inaugurarea unei noi ere, sărbătorile creștine sunt eliminate. Din clopote se fac tunuri! Bisericile sunt înlocuite cu temple ale noii religii revoluționare. Zeci de mii de preoți sunt obligați să renunțe la preoție. Cu puțin timp înainte, erau 25 de milioane de catolici, deodată erau sub extrem de puțini!

Este interzisă călugărirea, tocmai de cei care vorbeau despre libertatea de opinie. Clericii au fost obligați să depună jurământ pe Constituție, ceea ce a adus dezbinare mare în Biserică. Unii au retractat ulterior acest jurământ. Cei ce nu îmbrățișau noua ordine revoluționară au fost persecutați (inclusiv femei și copii). În multe zone, noua libertate a fost impusă cu forța, prin masacre de neimaginat, despre care se vorbește mai puțin. Creștinii erau linșați și înlocuiți cu revoluționari. Cei ce luptau împotriva abuzurilor făceau cum abuzuri și crime mult mai mari. În Vendee, revoluționarii anticreștini au pus la cale un plan de distrugere totală, în spiritul noii fraternități. Lupta era împotriva valorilor apărate de creștini: credința, răbdarea, bunătatea. Noua eră nu mai avea nevoie de ele. Inclusiv pădurile din Vendee au fost pedepsite! Provincia a fost aspru pedepsită pentru crezul ei creștin.

Creștinii erau numiți bandiți, dușmani ai poporului (cu 150 de ani înainte de sovietici). Pentru a salva patria, revoluționarii distrugeau orice urmă de credință, de bun simț și de cumpătare. Lozincile erau diabolice: Distrugeți Vendee! Transformați-o în cimitir național! Omorâți bazele reproducătore (femeile) și copii (viitori bandiți)! LA NANTES SE ORGANIZEAZĂ ÎNECĂRI SPECIALE PENTRU COPII. Bărbații erau omorâți prin tăierea organelor sexuale și folosirea lor pe post de cercei (sovieticii vor face și asta în Basarabia). Femeile erau măcelărite prin explodarea cartușelor în aparatul lor genital! Dar câți profesori de istorie spun asta, măcar la liceu sau la facultățile de istorie?! Mai degrabă găsim profesori care arată beneficiile revoluției, care a adus lumină în Europa, extirpând ciuma.Pentru că a îndrăznit să salveze un copil de la înec, călăul Lamberty este condamnat la moarte.

Unul dintre torționari este generalul Amey, care ucide tot ce întâlnește în cale, într-o criză de demonism. Omoară fără milă și sugarii, asemenea lui Nero sau a lui Dioclețian. Executantul trebuie să își plătească execuția. Călăul cere 59 de livre! Orașele au devenit centre de exterminare. În manuale scrie așa ceva?! Criminalii de la Nantes se amuzau în cazul înecărilor. Marele progres întârzia să apară. Se amuzau, deoarece cei ce urmau să fie înecați erau goi, puși în poziții obscene, tată și fiică, preot și călugăriță, frate și soră… Copii de 2 ani, de 5 ani, de 10 ani, sunt masacrați de vii, cu miile! Totul se întâmpla acum 200 de ani, nu acum 2 miliarde ani. Multe alte atrocități sunt prea mari pentru a fi pomenite…

zzzzunnamedO fetiță de 13 ani întreabă inocentă: O să mă doară tare? Urmașii acestor revoluționari, adepții teoriei genului calomniază fără milă fețe bisericești, Dumnezeu să îi ierte, chiar dacă știu foarte bine ce fac! Tourreau primește ordin clar: Extermină-i pe toți bandiții! Femeile însărcinate sunt zdrobite sub teascuri. La Angers, copiii sunt aruncați în cuptoare!

Marius MATEI
Marius Matei

Preot in Floresti, jud. Cluj. Autor al cărții "Harta credinței. Meditații catehetice pentru copii și adulți", Editura Lumea credinței, București, 2020.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *