LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Centenar Constantin Virgil Gheorghiu

Share
Editura Sophia şi Facultatea de Teologie Ortodoxa „Justinian Patriarhul” din Bucureşti vă invită miercuri, 9 noiembrie 2016, ora 18.00 la

Centenar Constantin Virgil Gheorghiu

Aventura unei vieţi literare sub semnul teologiei

Cu această ocazie vor fi lansate două volume nou apărute la editura Sophia:
Dumnezeu la Paris – ultimul roman publicat de Constantin Virgil Gheorghiu în îndelungul său exil parizian
 şi
Constantin Virgil Gheorghiu. Aventura unei vieţi – o radiografie a aventurii literare a lui Constantin Virgil Gheorghiu, oferită de criticul și universitarul clujean Constantin Cubleșan.

Invitaţi:
Pr.conf.dr. Gheorghe Holbea

Thierry Gillyboeuf
Prof. Constantin Cubleşan
Gheorghiţă Ciocioi

Evenimentul va avea loc în aula Dumitru Stăniloae a Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din Bucureşti. Intrarea este liberă.

Vă aşteptam cu mare drag!

_________________________
Personalitate de anvergură mondială, Constantin Virgil Gheorghiu (1916-1992) a fost diplomat interbelic, jurnalist, poet, romancier şi preot ortodox. A studiat Filosofia și Teologia la universitățile din București și Heidelberg. În anul 1940 pri­mește Premiul Regal de poezie pentru cartea Caligrafie pe zăpadă. În 1942 este numit secretar de legație la Departamentul de Relații Culturale din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României. Opu­nân­du‑se regimului comunist, în 1948 se sta­bilește în Franța, unde a scris peste 40 de cărţi. Prin publicarea acestora, Gheorgiu este cel mai prolific scriitor româno‑francez din cea de‑a doua jumătate a veacului al XX‑lea, multe dintre cărțile sale fiind traduse în aproape toate limbile pământului. Dintre acestea, editura Sophia a tradus şi publicat până acum Omul care călătorea singurCasa de la PetrodavaCondotieraA doua şansăSfântul Ambrozie al MilanuluiPoporul nemuritorilorNecunoscuţii din Heidelberg şi Viaţa lui Mahomed.

#

Constantin Cubleșan, poet, prozator, critic literar etc., s‑a născut pe 16 mai 1939 la Cluj‑Napoca. A fost secretar general de redacţie al ­revistei Tribuna, redactor‑şef la Editura Dacia, redactor‑şef adjunct la revista Steaua, director al Teatrului Naţional din Cluj‑Napoca, profesor aso­ciat la Facultatea de Litere a Universităţii Babeş‑Bolyai din Cluj, profesor universitar la Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia – unde con­duce mai multe doctorate având ca temă viața și opera scri­itorului Constantin Virgil Gheorghiu. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România din anul 1964. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *