LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Centrul de consiliere Sf. Alexandra s-a mutat online. Ajutați-ne să ajutăm

Share

Dragi susținători ai vieții,
Deși Centrul de consiliere Sf. Alexandra este închis temporar, activitatea noastră continuă online. Răspundem constant la apeluri și mesaje celor care solicită sprijin. O echipă formată dintr-un psiholog și un asistent social oferă zilnic consiliere și sprijin psihologic pentru depășirea situațiilor de criză. Suntem în legătură permanentă cu beneficiarii care au nevoie de asistență materială și livrăm la ușă produsele de care au nevoie, căutând noi moduri de a-i ajuta.

În plus față de ce am făcut până acum, Psihologul oferă zilnic consiliere telefonică gratuită femeilor însărcinate și părinților care se confruntă cu frică, incertitudine pentru viitor, teama de infectare cu Covid-19, gânduri suicidare sau au sentimentul că nu mai rezistă psihic presiunii.

Personalul nostru preia zilnic noi solicitări de ajutor. Iată exemple din ultima perioadă:

De exemplu, de curând ne-a căutat Maria* o mamă singură care a născut în urmă cu 3 săptămâni, care locuiește în chirie și nu beneficiază de indemnizație pentru creșterea copilului. Suntem recunoscători unei familii care o sprijină în această perioadă să rămână în siguranță. Alți oameni inimoși o sprijină cu produse de îngrijire pentru copil.

O familie cu 4 copii în care ambii părinți au rămas fără loc de muncă și au probleme de sănătate a primit produse pentru copii donate de o doamnă căreia îi mulțumim. Mama copiilor lucra în servicii de menaj, iar tatăl era vânzător într-un centru comercial.

În ultima săptămână trei femei însărcinate părăsite de parteneri și două familii cu copii care au rămas pe drumuri. Suntem recunoscători serviciilor sociale publice și organizațiilor din comunitate care au oferit soluții de adăpost pentru aceste cazuri.

În programul Centrului sunt în prezent peste 20 de familii monoparentale, părinți care stau în casă cu copiii și nu pot ieși să-și ia cele necesare. Mulți dintre ei nici nu au cu ce să-și cumpere lucrurile de care au nevoie.

 

Suntem datori față de generațiile viitoare la fel cum suntem datori față de generațiile trecute, suntem datori față de copiii născuți și nenăscuți la fel cum suntem datori față de persoanele vârstnice și foarte vârstnice.

 

Vom redeschide centrul imediat ce se vor ridica restricțiile. Până atunci, rugăciunile și sprijinul dumneavoastră ne dau puterea de a continua.

Dacă știți pe cineva care solicită ajutor, vă rugăm să îi recomandați să ne contacteze la numărul de telefon 0748.885.055 sau pe mail la adresa: consiliere@centrulalexandra.ro.

 

E o perioadă dificilă pentru mulți oameni. Vă rugăm să ne sprijiniți cu o donație pentru a-i putea ajuta la rândul nostru pe cei care solicită sprijin. Cel mai bun mod în care puteți ajuta este să setați în Internet Banking o plată lunară automată către unul dintre conturile menționate mai jos.

Orice sumă, oricât de mică, donată lunar pentru noi înseamnă sprijin și predictibilitate. Înseamnă certitudinea că putem răspunde noilor solicitări de ajutor.
Vă mulțumim pentru sprijinul pe care îl oferiți! Continuați să ajutați constant. Așa veți face o diferență în viața celor care au nevoie de ajutor pentru a depăși situațiile de criză.

 

Alexandra Nadane

Director Executiv

Centrul de consiliere Sf. Alexandra

 

Asociația pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiei

Cod fiscal: 36913780

Conturi:

RO79RNCB0082153361040001 LEI

RO52RNCB0082153361040002 EURO

RO25RNCB0082153361040003 USD

Deschise la BCR Unirii

 

Dacă vreți să faceți o faptă bună cu 3,5% din banii care se duc la stat, vă rugăm să ne ajutați să oferim în continuare sprijin celor care au nevoie prin completarea formularului 230.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Up